L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 17 de juny del 2020

El mosquit tigre també és cosa de tots: consells i remeis


Potser aquest siga un estiu complicat pel que fa als mosquits, sobretot, els tigre. Les pluges que estem tenint aquestes darreres setmanes i la calor són un brou molt bo per a provocar que enguany tinguem el doble de mosquits tigre.

Cal pensar sempre en la següent afirmació: "si hi ha aigua, hi haurà mosquit tigre". Solucions màgiques no hi ha però si algun truc: evitar els tolls d'aigua, que són el niu perfecte per al mosquit tigre.

El millor remei és eliminar l'aigua entollada. Segons els experts, la majoria de mosquits tigre volaran un màxim de 450 metres en tota la seua vida, i alguns només 50. Per tant, si ens acaba picant un mosquit tigre és possible que tinga el "niu" ben a prop.

El cas dels mosquits tigre és diferent dels mosquits autòctons de la península que poden volar fins a 3 quilòmetres, per exemple, i per tant, és difícil saber on han nascut.


La temporada de mosquit tigre comença a mitjans del mes de maig i s'allargassa fins el final d'octubre o principi de novembre. El pic més alt és l'agost per les altes temperatures.

Eliminar els focus de cria, doncs, és una de les solucions més eficaces: buidar qualsevol recipient que puga acumular aigua, evitar l'acumulació d'aigua en zones del terra, com a tolls i bassals, tapar les depressions en els carrers o jardins que acumulen aigua, buidar les piscines de plàstic que no s'usen i canviar l'aigua dels plats dels animals domèstics. Tot per a impedir que el cicle vital de l'insecte es complete.

Els ous necessiten deu dies per a passar per quatre estadis larvals i convertir-se en adults. Si durant aqueix procés eliminem l'aigua, la conversió en mosquit tigre fracassa.



Tractament de picades:

El verí d'una picada pot estar actiu 3 o 4 dies, segon les persones. Si has patit una picada llava't la zona amb aigua i sabó i usa una loció o colònia refrescant per a alleujar la picor i, sobretot, no et grates per a no provocar ferides que poden infectar-se. L'ús d'antihistamínics redueix el dolor, però pot allargar el procés i. sobretot, si es pateix una reacció al·lèrgica greu, es recomana acudir com més prompte millor a Urgències.

El gel pot ajudar a reduir el dolor i les molèsties perquè el fred farà que es ralentesca la reacció durant una estona. L’aloe vera és una planta amb efectes analgèsics i calmants i es pot aplicar un polsim de gel directament d'una fulla sobre la zona afectada.