L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 12 de juny del 2020

La Confederació repararà les motes del Vaca en els punts on desborda i causa danys a l'agricultura


La Confederació del Xúquer actuarà en la reparació de diverses motes al llarg del recorregut del riu Vaca, un punts que resulten conflictius i que perjudiquen greument els agricultors i les collites en desbordar el riu per eixos punts quan es produeixen grans pluges.

El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, de Compromís, va explicar en el Consell Agrari que després la sol·licitud que va efectuar l'Ajuntament de Tavernes, la Confederació pensa actuar en els punts del recorregut, ja en la zona plana, i que estan marcats en el mapa que publiquem.

La sol·licitud de l'Ajuntament s'acompanyava d'un estudi de les afeccions de les motes del riu, amb destrosses causades per la força de la gran quantitat d'aigua que porta el riu en aqueixos punts, una situació més problemàtica en casos de gotes fredes i grans precipitacions. Són tres punts on les pedres de contenció del marge del riu han patit els embats de l'aigua, estan més soltes i per allí el riu desborda. L’actuació s’haurà de fer en èpoques que el riu Vaca abaixa amb poca aigua,  normalment a l’estiu.

Emili Enguix va explicar en el Consell Agrari que l’ajuntament està pendent de la decisió que prenga la Confederació sobre una segona petició, l’eliminació de canyes dels marges i la substitució per espècies de la flora autòctona i de ribera, en l’execució d’un projecte d’eliminació d’espècies invasores, cas de les canyes,  i com a continuació del que ja ha efectuat Confederació en els termes de Simat i Benifairó.