L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 26 de juny del 2020

PLENARI DE JUNY 2020: El consistori va aprovar una moció conjunta de recolzament al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI


El consistori de Tavernes va aprovar en el passat plenari, i com a recolzament el pròxim diumenge, 28 de juny,  del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, fer una denúncia pública contra l'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.  Així mateix, el consistori demanava a l’Estat Espanyol que agafara un compromís real per a garantir la igualtat de totes les persones, indistintament del seu gènere, identitat sexual i a qui estimen.

La moció, presentada conjuntament per tots els partits del consistori, és una crida a la torelancia i la convivència de totes les sensibilitats socials, encara que el text no s’oblida de recordar que “la LGTBfòbia, lluny de desaparéixer, continua manifestant-se en les aules, les llars, els centres d'oci i de treball, i fins i tot en les administracions i serveis públics”.

El text consensuat recorda que la igualtat legal és ja una realitat generalitzada, però la igualtat social i real del col·lectiu LGTBI és una assignatura pendent que cal abordar amb urgència i decisió, tot i estar en temps de pandèmia. “Aquelles persones que creiem en la igualtat hem d’agrupar-nos per fer front a aquestes situacions i deixar clar que, siga quina siga la situació, mai serà possible negar drets i llibertats que tant han costat aconseguir".

El text denuncia que aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, en què els drets de totes les persones, i especialment les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment.

“Les institucions hem de seguir treballant sota totes les circumstàncies en pro de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones. Cal impedir que les conviccions morals o ideològiques individuals seguisquen posant entrebancs l'avanç de la igualtat, o inclús que aquests avanços es vegen paralitzats per una situació de crisi, atès que és quan més necessari es fan, ja que l’avanç cap a la igualtat és el camí de la democràcia en qualsevol situació” assenyala el text aprovat per unanimitat.

El text de la moció assenyala que cal fer un “reconeixement a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els màxims responsables de que ara mateix existisquen certs drets reconeguts a les persones LGTBI”

Igualment es demana el suport a les iniciatives de les diverses administracions, de les municipals, a la Generalitat, l’Estat o la Unió Europea, que tenen com a objectiu un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de tota la ciutadania. “No s’ha de produir cap discriminació per motiu de sexe, identitat de gènere o orientació sexual, perquè encara que s’han produït avanços importants queda molt de camí per recórrer”.

Nota: Amb la fotografia superior de l'edifici de l'Ajuntament amb una pancarta LGTBI a la balconada, volem reconéixer el consens assolit en una moció conjunta que defensa drets ciutadans. La imatge no és real, és virtual, un muntatge nostre. Recordem que el TS ha prohibit en sentència que crea jurisprudència, col·locar cap bandera distinta de les oficials en edificis públics. De les imatges virtuals no ha dit res.

Així i tot, la sentència deixa buits jurídics i marge per poder interpretar, en no dir que considera una bandera, per tant si són les hissades en pals o també es prohibeixen teles de colors en balcons i façanes.