L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 de juny del 2020

La Via Verda que unirà Carcaixent – Dénia rep l'impuls definitu al seu pas per Tavernes

La Via Verda entre les estacions de Carcaixent-Alzira i la de Tavernes arriba a la fase final i pot iniciar la seua execució en els pròxims mesos, abans d'acabar l'any.

L’Alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez, el regidor d’urbanisme, Josep Llàcer, el gerent de la Mancomunitat de la Ribera, Sergi Machí, l’arquitecte municipal Joan Tormos i responsables de l’empresa que executa l'obra feren la setmana passada un repàs exhaustiu dels trams de la Via Verda al seu pas pel nostre terme municipal.

Plànols i estudis en mà (foto superior), el passat dimecres van recórrer el tram valler per comprovar la situació de cada lloc en vistes a l'objectiu de començar les obres abans que acabe l'any  i acabar la primera fase del projecte de via verda que connectaria les estacions de tren de Carcaixent, Alzira i Tavernes, amb la prevista ampliació cap a Gandia, Oliva i Dènia.

La primera fase del projecte de via verda, impulsat per la Mancomunitat de la Ribera i que ha estat declarada d’Interés General pel Ministeri, es va iniciar en la passada legislatura i ha comptat amb el recolzament i finançament de la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Transició Ecològica.

L’Ajuntament de Tavernes ha estat implicat des del principi en el projecte i ja compta amb el compromís de l’àrea de Mobilitat de la Diputació de València i ara del Ministeri de Transició Ecològica per executar les obres de l’ultim tram de la primera fase, que afecten al nostre terme municipal.

Per tant, i sí s'acompleixen les previsions, Tavernes disposarà en breu d’una via ciclo-peatonal entre el seu casc urbà i l’estació de tren, que es podrà allargar fins la platja i connectarà la costa vallera amb els municipis de la Ribera i la resta de la Valldigna.

L’Alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez s’ha mostrat molt satisfet en vore que: "La reivindicació de fa anys de recuperar la història, la memòria i el traçat de l’antic trenet per convertir-lo en una via natural que fomente la mobilitat sostenible  es convertirà prompte en una realitat"

L'alcalde considera que aquesta via pot ser un reclam turístic i més si prompte s’executen les obres que afecten el nostre terme i esperem continuen fins a Dénia. "S’ha generat una bona dinàmica de treball i coordinació entre administracions i això és garantia d’èxit " ha indicat Sergi Gonzàlez.

Segons la ndep remesa