L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 10 de juny del 2020

Una llocada d'onze



Hem pogut observar la primera llocada d'ànecs collverds (Anas platyrhynchos)  al llac de la Goleta, com podeu observar a les fotos una bona llocada, d'onze aneguets, comandats per la mare ànega, una femella que ja té prou feines per tirar endavant tota la prole.

Per damunt de les aigües tranquil·les netes, l'ànega portava els aneguets amunt i avall, mentre alguns feien alguna petita cabussada a la recerca d'alguna cosa que endur-se al pap. Al costat, altres ànecs i alguns oques guaitaven amb sorpresa la desfilada: això d'una llocada d'11 és cosa de vore!


Al llac de la Goleta de fa anys que nien els collverds, mantenint una colònia estable per a goig de majors i menuts especialment. La natura segueix el seu ritme, inalterable i, en certa manera, ens alliçona de la necessitat de cuidar-la, perquè de recanvi, no en tenim.

I mentre sentíem la cridòria de les oques, ens hem recordat d'aquest poema de Miquel Desclot, adient per al moment que estàvem vivint.

UN ÀNEC I UNA OCA

Un ànec i una oca
damunt d’una roca
embullen la troca
i toca a qui toca.
Ni l’ànec és soca
que sembli una lloca
ni l’oca és tan oca
que arribi a tanoca.