L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 30 de juny del 2020

Una onada de calor, amb temperatures fins a 40º i alerta taronja, per a demà dimecres, inici de juliol.


Demà dimecres serà el dia més càlid de la setmana, amb valors màxims que poden fregar els 40 °C a la comarca de la Safor-Valldigna i a les comarques valencianes veïnes, mentre que tindran temperatures superiors als 35º en bona part del prelitoral i de l'interior del País Valencià.

En el litoral les brises impediran que les temperatures es disparen, encara que en sectors exposats a vent del sud, com Dénia, poden pujar més.

Avui acomiadem el mes de juny i ho fem ja amb calor, que serà especialment extrem demà dimecres en el territori valenciana. Serà demà quan,  per la previsió de temperatures superiors als 40° en algunes localitats, l'Agència Estatal de Metereologia (Aemet) ha establit l'alerta taronja (risc important) per altes temperatures en tot el litoral sud de la “província” de València,  mentre s'ha reservat alerta groga per a la resta de les comarques alacantines i valencianes.


El canvi, amb augment de la temperatura i més calor s'inicia avui, dia que serà assolellat i bufarà vent fluix de l'est que mantindrà les temperatures moderades.

La situació extrema d'altes temperatures al País Valencià que començarà demà es prediu que pot continuar uns dies més i amb això ens arriba un perill afegit: el risc d'incendis forestals.

Precaució per tant i obligació de seguir al peu de la lletres les indicacions en el cas de crema de podes o altres restes vegetals, i com sempre fugir de l'exposició al sol, situar-nos en llocs ventilats, menjars lleugers i regulars, rics en aigua i sals minerals, com a fruites i hortalisses, i beure sovint aigua i líquids. I molt de compte amb l'exercici físic prolongat, més encara en hores centrals del dia,  i prestem atenció a les persones majors.