L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 21 de juny del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Non bis in idem

Som  molts els vallers que seguim els plenaris – nosaltres d'abans que la portaveu del PP decidirà entrar en la política local- i, a tots la pandèmia ens ha obligat últimament a seguir-los per via telemàtica. Segur que, com ens ha passat a nosaltres, no sabrien si riure o plorar en escoltar a la portaveu popular afirmar que el seu partit s’ha preocupat per la Goleta, que ha cercat una solució definitiva. Qui ens anava a dir que escoltaríem tals afirmacions de la representant d'un partit que mai no ha fet res!

Parlaria de les “solucions PP”?. Les mateixes que donaren en el 2006 a l’accessibilitat dels edificis públics? Vist que no actuaren, el Bloc va presentar en el 2009,  la proposta d'usar part dels fons del Pla Zapatero per a millorar l’accessibilitat i eliminar barreres arquitectòniques en col·legis, edificis públics i instal·lacions esportives, culturals i socials de Tavernes i la platja. No cal ni dir que el PP no la va acceptar. Per a ells va ser millor dedicar fons a reformar l’Avinguda de la platja o siga, en eliminar més d’un centenar de places d’aparcament i enterrar un col·lector que no servia per a res.

El problema de la Goleta no és d’ara, ni de la passada legislatura, ni de l’anterior, ni de l’anterior.... comença a fer-se patent al voltant de la dècada dels 2.000, quan la mar fins va trencar per la Goleta i va entrar en la urbanització, a més d’emportar-se l’arena en tantes ocasions.  Ací, en aquest blog,  hi ha articles sobre la desaparició de l’arena eixe temps, les aportacions que ja es feien, etc.  Malgrat això, el seu partit va governar fins el 2011 i no coneixem cap moció en plenari, cap demanda al govern on es reclame o reivindique actuacions en la nostra platja.


Els darrers anys la situació ha anat a pitjor, els problemes de la Goleta i de la platja de Tavernes, s’han agreujat. Les dues últimes legislatures (2011-2018) el govern a Espanya estava presidit per M. Rajoy (PP). Mai no va donar cap resposta a les peticions de Tavernes.  Les esmenes de Joan Baldoví (Compromís) en els pressupostos demanant inversions en la nostra platja foren 8 anys votades en contra pel grup del PP, els diputats valencians inclosos i algun amb arrel vallera.

El govern valler,  amb alcaldia de Compromís, es "xafava" Madrid, els ministeris, la Demarcació de Costes... i s’estavellava contra els seus responsables, sense resultat. El PP valler ni estava ni se l’esperava.  Mai cap recolzament.  Més de vuit anys  de silenci absolut: Cap proposta,  cap moció en els plenaris (mireu les actes);  cap nota de premsa recolzant la gestió del govern municipal; cap gestió davant del seu govern a Madrid. Per no fer... ni feren acte de presència, en  la concentració davant la Delegació del Govern a València, on el govern de Compromís i veïns i estiuejants es manifestaren.

On era quan la manifestació davant de la Delegació del Govern de Rajoy?

¿Actuava així perquè el govern d’Espanya era del seu partit i no calia molestar-los? Era més important el partit, estava per damunt, de la defensa de Tavernes? La resposta els la deixem a vostès, lectors i lectores, i a ells.

Va ser canviar el Govern a Madrid, de Rajoy a Sánchez, i començar la portaveu popular a autoreivindicar-se, primer en una nota de premsa, com a la gran defensora de la Goleta. Nosaltres publicarem un article semblant a aquest. Ara ha estat en plenari,  quan va haver un "bis":  de nou es presentaven com als més reivindicatius, els més lluitadors, els defensors de les platges...

A qui vol enganyar? “Non bis in idem”, o si voleu amb una interpretació personal d’aquest aforisme legal:  “no dues vegades el mateix” o dit clar i ras "no ens conte el mateix conte dues vegades". Tots coneixem la història. I la tornarem a repetir si cal, una tercera, una quarta vegada...