L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 de juny del 2020

Compromís i PSOE inicien el camí de l'enteniment amb la firma del "Pacte de Govern"

El col·lectiu de Compromís de Tavernes reunit en assemblea extraordinària a la seu del partit ha aprovat el pacte de govern amb el PSOE, amb la qual cosa els dos partits formaran el   Govern  Municipal que  encapçala Sergi  González, de Compromís, com a alcalde. L'assemblea va comptar amb una part presencial (20 persones per la cabuda del local) i la resta per participació telemàtica.  El pacte s'aprovà per majoria, cap vot negatiu i dos abstencions.

La secretaria local de Compromís, Raquel Pons, va explicar la gestió del pacte i confirmava que el passat febrer van rebre la sol·licitud del PSOE de reprendre les converses, paralitzades a l'octubre, per tal d'intentar arribar a un consens per formar un govern progressista i d'esquerres. La secretaria local nacionalista va reconéixer  el tarannà dialogant, conciliador i la voluntat del PSOE perquè el pacte arribara a bon port i va fer una breu història de les converses i reunions mantingudes amb el PSOE al llarg dels mesos i, en temps de pandèmia. de forma telemàtica.

Sergi Gonzàlez ha explicat els termes del pacte de govern. Segons les explicacions donades a l’assemblea, la  portaveu del PSOE, Lara Romero, ostentarà la tercera tinença d’alcaldia, amb las qual s’integrarà en la Junta de  Govern, mentre confirmava les àrees de gestió de cada partit, que seran:



GESTIÓ DEL PSOE

- Esports i Joventut

- Patrimoni i Turisme

- Diversitat

- Participació Ciutadana

- Transparència

 

GESTIÓ DE COMPROMÍS

- Hisenda

- Foment Local i Promoció Econòmica. Projectes Europeus

- Urbanisme

- Promoció de Festivals

- Seguretat Ciutadana i Protecció Civil

- Indústria

- Personal

- Contractació,  Obres i Serveis Municipals

- Noves tecnologies i comunicació

- Sanitat i Medi Ambient

- Benestar animal

- Comerç

- Agricultura

- Educació i promoció lingüística

- Serveis Socials, Dependència, Dona i Igualtat.  Memòria Històrica

- Cooperació

- Cultura i Festes


L’alcalde ha remarcat als afiliats de Compromís la responsabilitat que adquireixen els dos partits, i més després de la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, on cal treballar per donar solucions a la crisi socials que patirem segurament durant mesos.

Gonzàlez  va valorar positivament l'acord perquè dóna estabilitat al govern i permetrà els dos partits treballar en tranquil·litat, i responsabilitat, cosa que farà també que les propostes s'aproven. L'alcalde també va valorar l'actitud constructiva i bona predisposició que havia trobat  en el PSOE i remarcava que entre els dos partits es millorarà Tavernes.


UN AMBICIÓS PROGRAMA POLÍTIC

Sergi Gonzàlez ha informat a l'assemblea de les bases programàtiques dels dos partits, on es cercaran polítiques en benefici de Tavernes i els seus veïns, basades en el diàleg i la unitat, per donar  respostes a tots els reptes de la ciutat. “Hem de treballar els dos partits de valent per aconseguir els objectius,  des de la responsabilitat i la total confiança  per fer possible la governabilitat a l’Ajuntament  fins el final de legislatura” indicava.

El nord del govern Compromís-PSOE, afirmava l’alcalde, ha de una política pensada per a les persones, amb participació de les entitats i de les associacions locals per dinamitzar la ciutat, i eixir de la crisi amb polítiques que fomenten l’ocupació i el treball.

“El nou govern ha d’atendre i potenciar els serveis  socials, fer polítiques  per a les persones. Els dos partits sumarem esforços amb atenció  a les persones amb risc d’exclusió social,  eradicant qualsevol discriminació i aplicant polítiques d’igualtat i de lluita contra la violencia de gènere, amb respecte a la diversitat”  assenyalava Gonzàlez a l’assemblea.

Indicava també que el nou govern farà una aposta responsable per l’accessibilitat i la mobilitat sostenible, per fomentar les  energies  renovables i  per l’eficiència energètica en els espais urbans.

En arribar ací, ha indicat al col·lectiu local que, quan a projectes que impliquen obres i inversions, considera com a objectius prioritaris solucionar problemes urbanístics com la inundabilitat de la urbanització d'El Vergeret i la zona  sud de la ciutat, la posada en marxa de la piscina coberta, la millora de les instal·lacions del  Camp d'El Vergeret, la resolució dels problemes del PGOU i la solució definitiva a infraestructures bàsiques com la nova EDAR,  l’ampliació del cementeri, la i transgressió  de  les platges,  la canalització  del  Vaca,  ronda  de  la CV-50, la  via  verda  antic trenet  i impuls del Pla Edificant.