L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de juny del 2020

Costes vol accessos a la platja desmuntables i de fusta en els edificis afectats per la DANA Glòria


Demarcació de Costes ha comunicat a l’Ajuntament de Tavernes i als propietaris d’edificis afectats per la DANA Glòria que no autoritzarà accessos d’obra a la platja i proposa com alternativa la construcció de passarel·les o rampes de fusta, amb la condició que han de ser desmuntables  i es podrán retirar en cas de termporals.

Segons avui publica el diari “Las Provincias” aquesta informació que s’ha donat es només verbal, sense cap escrit, però el diari indica que eixa situació li ha estat confirmada també des de Demarcació de Costes.

Cal recordar ací que des de fa anys, el esperit de les actuacions de Costes en tot el litoral espanyol, i per tant el valencià, es acabar amb els accessos directes a les platges des d’edificis privats, uns accessos que ocupen part de les dunes i part del domini públic.


La llei de Costes de 1986 arriba a prohibir les reformes i obres particulars en zona de domini públic i no permet més formigó sobre les dunes o trams de platja. La llei no admet ni les reformes d'obres ja executades, per tant els accessos afectats pels temporals no es podrien reconstruir ni tampoc reformar, excepte estructures desmuntables i de fusta.

L’Ajuntament de Tavernes, tal com va confirmar el Secretari General davant el plenari de maig, i que podeu repassar en el vídeo següent, no pot exercir la representació de les propietats privades davant de Demarcació de Costes, i són els propietaris o els administradors de les finques qui han de formular les seus peticions per obtindre els permisos. Tal com es va informar en el plenari, els afectats o persones que els representen tindran l’assessorament de l’Ajuntament, però l’Ajuntament no pot actuar en el seu nom davant de la Demarcació de Costes.