L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 11 de setembre del 2019

Decretada l'alerta roja (risc màxim) per pluges tot el dia de demà.


La gota freda o DANA anirà a pitjor en les pròximes hores i tant  l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) com l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana han decretat per a demà dijous l'alerta roja (que és el risc extrem) per fortes pluges en el litoral sud de València i en tota la província d'Alacant, a més de Múrcia. 

La Aemet adverteix que demà es donarà una situació meteorològica molt adversa a les comarques del sud de València, i allí estem nosaltres, la comarca de la Safor Valldigna.

Tot seguit podeu llegir el comunicat de la nostra Generalitat:





L'alerta roja ens avisa que poden caure pluges torrencials de més de 90 l/m2 en una hora i uns acumulats sobre els 180 litres en dotze hores. També s’indica una alta probabilitat que les pluges s’acompanyen de fortes tempestes, i es mentre l'alerta taronja per vents de més de 90 km/h i ones de més de quatre metres.

En línies generals, la previsió del temps a València elaborada per l'Aemet parla hui de cels "nuvolosos o coberts amb precipitacions localment persistents i ruixats i tempestes localment fortes, sobretot en el litoral", que avançaran "de nord a sud". Les temperatures màximes aniran "en descens", mentre que el vent serà "del nord-oest, girant a nord-est moderat a fort amb ratxes molt fortes".