L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 7 de setembre del 2019

Ahir es va inaugurar en la Casa de la Cultura una exposició del valler Àngel Escrivà


Ahir va tindre lloc, en la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura, la inauguració de la mostra de pintures del pintor valler Àngel Escrivà Lurbe, acte que va ser presentat per la regidora de Cultura Encar Mifsud i que va comptar am la presència de l'alcalde, Sergi González,  i regidors del consistori.

 
Encar Mifsud va recordar que era la segona vegada que inaugurava una exposició d'Àngel Escrivà, cosa que considerava tot un luxe, recordant que és un gran artista valler, de família d’artistes que com ell mateixa diu, tots han heretat de son pare la  creativitat i part artística. 



Àngel Escrivà va nàixer a Tavernes, però de molt jove va passar a viure a València on va estudiar electrònica en l'Escola de Mestria Industrial però com que era gran afeccionat a la pintura i dibuix, en acabar les classes, assistia a l'Escola d'Arts i Oficis on va rebre classe de dibuix i també de modelatge, mentre completava la formació artística amb classes a l'oli amb un amic de la família, José Ventura.


  
L'artista ha recordat els anys de la seua vida a la Vall, amb els primes passos escolars a Tavernes, el seu pas per l'escola de les Indalecies i després amb D. Víctor Calatayud, rememorant vivències d'aquell temps com el repartiment de llet i formatge en les escoles, o el costum - ja perdut del tot- de dibuixar i pintar en les pintures de la caixa "Alpino" la denominada "mostra de Nadal", un dibuix al·lusiu a la festa nadalenca i on se solia escriure un vers junt al dibuix que els xiquets/xiquetes recitaven després als familiars, de vegades dalt de la cadira quan eres més menuts, per tal de "motivar" els parents a lliurar les estrenes, el "duro" de l`'epoca dels anys 1960 i els pastissets de moniato i el torro de cacau. 



Unes vivències valleres que es plasmen en alguns dels quadres, amb vistes de carrers de la ciutat, com també imatges de València, on ha viscut, o Xàtiva,  en quadres on destaca el traçat ferm, el realisme del detall i el color de la Mediterrània que inunda amb una explosió de color la major part dels quadres. 




Una exposició que podrem visitar de dilluns a divendres de 18:30 a 20:30 hores fins el divendres 13.