L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 12 de setembre del 2019

La formació d'un tren convectiu davant les nostres costes pot donar molta pluja i vent al llarg del dia


La nit ja ha estat complicada en zones de la Marina Alta i el Comtat, on superen els 150 litres, mentre les precipitacions ja comencen a entrar des de la mar, i afecten el sud de València i nord d'Alacant amb pluges que s'esperen localment fortes per la formació del que es diu "un tren convectiu". (Imatge del radar del tren convectiu).

Aquesta situació ja ha començat a donar-se i la costa de Tavernes la nota en forma de pluja, vent i molt mala mar. Segons AVAMET a la platja ja s'han enregistrat ratxes de 85 km/hora, tanmateix la pluja d'aquesta nit està entre 6 i 8 litres en la platja, segons zones. A Tavernes poble s'han arreplegat a la nit 14 litres.


La gota freda o DANA ha anat a pitjor des d'ahir i tant  l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) com l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana han decretat per avui dijous l'alerta roja (que és el risc extrem) per fortes pluges en el litoral sud de València i en tota la província d'Alacant, a més de Múrcia.

Pronòstic de la zona d'afecció de la gota freda al llarg del dia 
 
Tornem a publicar l'avis de la Generalitat, que recull l'alerta de l'Aemet. Ens  adverteix que avui es donarà una situació meteorològica molt adversa a les comarques del sud de València, i allí estem nosaltres, la comarca de la Safor Valldigna.





L'alerta roja ens avisa que poden caure pluges torrencials de més de 90 l/m2 en una hora i uns acumulats sobre els 180 litres en dotze hores. També s’indica una alta probabilitat que les pluges s’acompanyen de fortes tempestes i vents de més de 90 km/h, amb ones de més de quatre metres.



La situació de pluges en tota la zona de la Mediterrània està previst que continue fins el pròxim diumenge. Dalt us hem deixat un mapa amb la previsió de pluges acumulades fins eixe dia. El mapa ens dóna raó també del fort temporal que estem patint.