L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 20 de setembre del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tavernes no és Cullera o potser ara siga l’hora del PSOE.



Ahir explicàvem que la Generalitat no s'ha implicat  en la piscina coberta de Tavernes. No som Cullera- Teníem i tenim un govern i alcaldia de Compromís, en la passada legislatura i en l’actual,. No és el cas de Cullera, amb govern del mateix color polític que el president de la Generalitat.

L’alcalde va anar a sol·licitar una ajuda econòmica al director general d’Esports, el gandià Josep Miquel Moya. Volia que la Generalitat tractara Tavernes com a  Cullera i com sembla ser farà amb la piscina de Xàbia. Moltes explicacions i entre elles que la Direcció General d’Esports no disposa de diners. L’alcalde se’n va tornar amb les mans buides.





I de seguida ens preguntem: si Esports no té diners per a infraestructures, ¿d’on ixen els 2 milions de regal a Cullera? Ì com preguntem ens assabentem que els 2 milions “de regal?” que la Generalitat, amb un president socialista com l’alcaldia de Cullera, els va contemplar en una partida de concreta la Conselleria d’Hisenda. Mira per on dirigida també per un socialista.

I ens preguntem: ¿La Generalitat actuarà igual amb la piscina de Xàbia, poble que també té alcalde socialista i  de pes en el partit?. Com a justificació, es diu que la Generalitat ha participat en el processos de la piscina en alguns pobles i  ara es veu en l’obligació d’ajudar a les obres. A Tavernes la Generalitat no va intervindre en “l’empastrà” de la piscina cobertat:  el desastre en l'adjudicació i la posterior de les obres es va gestar ací, en el nostre poble, pel PP, el govern d’aleshores. 




El cas de la piscina, uns tenen ajudes i altres no,  ens ha recordat el projecte del Vaca, inclòs dins del programa general contra les inundacions de la Safor-Valldigna. Les úniques obres executades beneficiaren la zona de Gandia i Oliva. Governava a Madrid el president Zapatero i ja suposareu que els governs a Gandia i Oliva, o del president de la Confederació, un exregidor de Gandia, eren del mateix color polític. Ací no es va executar cap obra del riu, però va arribar Rajoy i el PP al govern de Madrid i anul·laren per sempre el projecte del Vaca.

Tavernes no és Cullera. Potser ara siga l’hora del PSOE, com hem escrit de titular. I pensem que si realment el PSOE té interès a governar Tavernes en coalició amb Compromís (ja hem dit el nom prohibit, coalició, perdó!), potser siga el millor moment per donar una passa endavant. Per la piscina, però també per la Goleta i fins i tot pel Vaca, però realment per Tavernes i els seus ciutadans.




Potser siga l’hora d'entrar a governar i, entre altres àrees,  demanar Esports per a fer tot seguit les gestions que calga.  Per Tavernes. Perquè es tracta de Tavernes, i d'un servei al seus veïns i veïnes, d'una infraestructura esportiva per a tots i totes.

“París ben bé val una missa” va dir Enric de Borbó, que del protestantisme es va convertir al catolicisme per ser rei de França. No sabem que val Tavernes per als diferents partits del consistori. Potser ara siga el moment que algun partit ho demostre. Tot per Tavernes.

Les opinions expressades són pròpies i de ningú més.