L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 14 de setembre del 2019

El Festival de Corals fa gaudir el públic en l’inici de les festes malgrat la DANA




Enmig dels avisos de mal oratge per la DANA que recorria el País Valencià de baix a dalt, només el Festival de Corals va poder-se celebrar anit en l’inici de les festes d’enguany.

Amb el cel amenaçant pluja era normal que la sala renovada de la Casa de la Cultura no s’omplís com altres anys, però el públic assistent sí que ocupà més de tres quartes parts de la sala i, entusiastament, aplaudí fervorosament l’actuació de les tres corals del poble. El govern de Compromís i regidors de l’oposició també hi assistiren i, com tot, semblava ser que igual que el públic gaudiren molt de les diverses obres.

Les tres corals del poble, “Cor de Cambra 15 de Març”, “Coral de l’Escola d’Adults Bolomor” i la “Coral Marinyén” ens oferiren un bon grapat de les seues cançons més emblemàtiques. L’acte va ser presentat per Francesc Boscà, president de la Coral Marinyén, presentà l’acte en nom de les corals. 



El “Cor de Cambra 15 de Març”, dirigit per Fran Lledó, ens oferí les obres: “Niño Dios d'amor herido” de Francisco Guerrero, “Habanera del camí” d’Elros, “Fallow hearts2 de Peter, “Fratello Sole Sorella Luna” de Baglioni i el “Canó de Palamós” de Monasterio. Com sempre el cor ens emocionà amb les seues cançons, una vegada més, després que aquest passat estiu actuaren amb èxit al Festival Sete Sois, Sete Luas juntament amb l'Orkestra Popular des 7 Luas. 



Per la seua banda la “Coral de l’Escola d’Adults Bolomor” ens oferí: “Tramussos d’Àfrica”, tradicional valenciana, “Bon dia” dÈls Pets, “Piel Canela” de Bobby Capo, “L’estaca” de Lluís Llach i “O voso galo comadre”, tradicional gallega. La coral va ser dirigida per Fran Lledó ja que el seu director Ximo Mifsud per un problema de salut no ho pogué fer. En presentar l’actuació de la coral, el presentador li desitja una ràpida millora. I aquest, des de la primera fila, ho seguia emocionat després d’un fort aplaudiment del públic.

Finalment la “Coral Marinyén” puja a l’escenari per oferir-nos part del seu repertori. Després de la seua gran actuació aquest estiu al Festival de Corals de la platja hi havia expectació per tornar-los a escoltar. I no van defraudar. Va fer una gran actuació amb algunes performances i tot. 


Les obres foren: “Si tu no estàs aquí” de Rosana, “Ciutat de Parella”, havanera composada per Deseado Mercadal Bagur a partir de la llegenda popular menorquina recollida per Francesc d' Albranca, “Hallelujah” de Leonard Cohen, “Nabucco” de Verdi i per acabar i amb sorpresa “Oh Happy day” de Hawkins. Aquesta darrera amb canvi total de vestuari i actuacions especials de les solistes, del director i de la pianista per desitjar bones festes del poble al públic assistent i a tot el poble. Us convidem a mirar el vídeo. Espectacular.




I per acabar del tot, com ja és tradicional en aquests festivals, totes les corals tornaren a pujar a l’escenari per fer el cant comú “La Barraca”, tradicional vallera recuperada per Antonio Chover.