L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dilluns, 16 de setembre del 2019

El projecte Musiescola rep un dels "Premis Bankia al Talent Musical"


 


El projecte Musiescola “L'apoderament de la música a les escoles” ha sigut guardonat amb un dels “Premis Bankia al Talent Musical” del País Valencià, una convocatòria amb patrocini de Bankia i col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb el Institut Valencià de Cultura (IVC).



L’experiència de Musiescola va nàixer fa cinc anys a iniciativa d’alguns mestres de música com a  trobada musical i escolar, on van participar 8 centres educatius de la comarca de la Safor-Valldigna (entre ells els centres de primària de Tavernes) i al voltant de 600 alumnes en 2015 per dur a terme una jornada de convivència musical escolar.



Els quatre centres públics de Tavernes (els CEIPS Alfàndec, Divina Aurora, Magraner i Sant Miquel) hi  participen, així com professors vallers que exerceixen en altres localitat per fer un treball divulgatiu i  obrir almenys un dia, les portes de l’escola i les de les aules de música a tota la comunitat educativa.



El dia de celebració de Musiescola, com hem pogut viure a Tavernes en aquests anys, i que ací hem publicat amplament, s’ix al carrer per a donar a conèixer la seua tasca i la importància que li correspon a la música i a l'educació musical per a una formació integral dels nostres alumnes i lluitar contra el fracàs escolar a través de la música.



L’objectiu, que ara ha estat premiat en els “Premis Bankia al Talen Musical, és  el fet de traure la música o la classe de música al carrer i donar a conèixer a tothom (a pares, alumnes, altres centres educatius, empreses, institucions locals... ) moltes de les propostes educatives que es fan a l'aula i a l'escola, reivindicant així el valor i la importància que té l'educació l i la música en general en la formació de l'alumnat i en la societat actual; i per que no, el treball que fan els mestres i els alumnes a l'escola cada dia.


Musiescola ha anat incorporant progressivament més alumnat, més centres educatius, més localitats, més professorat, institucions, AMPAS, associacions sense ànim de lucre, ONG, associacions musicals, comunitats educatives i empreses diverses arribant a convertir-se en una xarxa educativa formada per quasi 50 escoles, més de 60 mestres d'educació Musical i un projecte musical complex on en 2019 han participat de manera directa més de 1600 alumnes i 150 mestres d'Educació Primària provinents de centres educatius de més de 30 localitats valencianes.


Després de cinc edicions, Musiescola s'ha convertit en un agent socialitzador que contribueix a la integració artística grupal creant llaços afectius, facilitant la cooperació, el treball en equip, fomentant la socialització i les relacions interpersonals. I això ha estat premiat justament.

La nostra enhorabona.

Les imatges publicades de Musiescola corresponen a la celebració del passat dimecres 8 de maig a Tavernes