L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 13 de setembre del 2019

Alumnes de l'IES Jaume II el Just inicien avui un intercanvi amb l'institut Penncrest de Media (Estats Units)



Un total de 27 alumnes de l'IES Jaume II el Just i 2 professors han iniciat avui  un intercanvi amb el Penncrest High School de la ciutat Media, estat de Pennsylvania als Estats Units, que durarà fins el 30 de l'actual mes de setembre.

L'intercanvi s'ha anat fent cada dos anys des del 2001, un any viatgen els/les alumnes vallers/es i l'any següent visiten Tavernes els/les alumnes americans/nes. L'intercanvi consta de dues parts: primer els/les alumnes de Tavernes als EEUU passen per Nova York i visiten els llocs més emblemàtics de la ciutat (Manhattan, Bronx, Brooklin, Staten island, Queens, Times Square, Chinatown, Little Italy, One World Trade Centre, Wall Street, la estàtua de la Llibertat, etc) i després viatgen a Media, a prop de Philadelphia, per a conviure amb els alumnes americans i les seues famílies.

L'intercanvi és amb l'institut Penncrest, centre on els alumnes assistiran a les classes com a oients i participaran de les activitats preparades per a l'ocasió, i podran veure de primera mà com és el dia a dia d'un altre sistema educatiu com l'americà. Els alumnes també visitaran les ciutats de Philadelphia i Washington.

En una segona part de l'intercanvi, seran els alumnes americans qui venen a Tavernes i es queden amb la família del seu "germà/na americà/na" i visiten l'entorn de la Valldigna així com ciutats com València, Barcelona i Madrid.

La directors de l'IES Jaume II el Just, Anna Bellver, ha remarcat que aquest intercanvi suposa una experiència inoblidable per a l'alumnat. "Els enriqueix tant personal com acadèmicament, els dóna l'oportunitat d'obrir la ment i conéixer un altre país, una altra cultura, a més de posar en pràctica la llengua estrangera que han estat estudiant des de menuts, l'anglés, fent una immersió lingüística total". 

La professora ha assenyalat que també és important el lligam que estableixen els alumnes de tots dos països, creant vincles i amistats que perduren en el temps. Una bona prova la tenim quan a l'estiu sempre veiem alumnes que van participar a l'intercanvi que tornen a Tavernes, moltes vegades amb la família, a visitar als seus "germans" d'ací.