L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 10 de setembre del 2019

El Centre Excursionista fa el cim "Chacaltaya" de 5.400 metres d'altitud als Andes Bolivians


 
El passat 7 de setembre el membre i soci del Centre Excursionista de Tavernes, l'alpinista Juan José Boscà Gandia ha aconseguit a Bolívia l'ascens al cim del Chacaltaya, de 5.400 metres d'altitud, a la serralada dels Andes. És un excel·lent cim per aclimatar perquè els pròxims dies es pensa realitzar la travessia del Parc Nacional Salar d'Uyuni.



Tot i que el dia estava molt ennuvolat i nevant fins al cim, ha esta possible vore el cim de l'Illimani de 6434 m, el més alt dels Andes Bolivians, així com el cim del Huayna Potosí de 6 100 m. Fins i tot en alguns moments, amb alguns clars,  s'ha deixat vore la Serralada Real Andina i amb més dificultat el llac Titicaca.



Durant l'ascens s'ha pogut contemplar un precipici de roques i llacunes de colors a causa dels minerals que hi ha al seu interior, cosa que emociona conèixer formacions naturals en aquestes altures i fins a l'arribada al refugi.




El Centre Excursionista ha assenyalat que, una vegada més, podem anar sumant nous reptes dels nostres membres en les diferents muntanyes del món i portant el nom de Tavernes de la Valldigna al més alt.