L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 27 de setembre del 2019

4 minuts i 15 segons pel planeta




Aquest matí funcionaris i regidors de l’Ajuntament de Tavernes, presidits per l’alcalde Sergi González s’han sumat i  recolzat l’aturada de 4 min i 15 s que recorda els 415 parts per milió de partícules de diòxid de carboni (CO2) un  nivell mai assolit en la història de la humanitat.

El planeta clama un canvi de la nostra forma de viure i hem de conscienciejar-nos, totes i tots, canviar hàbits, gests senzills que de forma continuada acabaran sent quotidians i ajudaran a aturar l'asfixia a que el sotmetem.

Reciclar, evitar agafar els vehicles si no cal,  compartir transport, fer un aprofitament òptim de l'ús de l'aigua, recollir les deixalles que produïm,  disminuir el consum de plàstics i eliminar-ne l’ús en la mesura del possible.... Aquests i altres petits  gestos, els tenim a les nostres mans. La part grossa del canvi, l'hem de reclamar i pressionar a qui sí ho pot fer!

Avui celebren manifestacions en contra del canvi climàtic. Es tracta d'una protesta en l'àmbit global, on es preveu que participen milers de persones a tot el món.


Les declaracions d'Emergència Climàtica tenen com a finalitat principal evitar l'augment de la concentració de gasos amb efecte hivernacle. Incendis generalitzats, onades de calor, fenòmens naturals extrems, desforestació, migracions forçoses pel canvi climàtic, desaparició de la biodiversitat ...... són els efectes més visibles d'aquesta crisi, que avança imparable.

Estem a temps de frenar el canvi climàtic, però hem de donar-nos pressa. Cal lluitar pel nostre planeta.


I preocupar-nos pel medi ambient. No fer com els incivils que, fa uns dies, han tirat enderrocs i mundícia prop del molí del Pla. Tan fàcil i senzill com era anar a l'ecoparc, que no és tan lluny.