L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 25 de setembre del 2019

"Una nit en un campament neandertal" el pròxim dissabte al jaciment de Bolomor

 cartell-bolomor-2019-nocturna-val4tbaja

El pròxim dissabte, 28 de setembre, hi ha organitzada una visita nocturna al jaciment de Bolomor sota el titol general "Una nit en un campament Neandertal" organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, el Museu de la Diputació i Turisme de Diputació.  La visita té dues versions: a les 19'30 hores és en valencià i a les 21 hores en castellà.

El minuciós treball d'una generació d'arqueòlegs durant quasi 30 anys d'excavacions a la Cova del Bolomor, ha permès recuperar innombrables vestigis que es remunten a l'origen humà més remot a les nostres terres.

A aquesta cova, van ser dipositats durant milers d'anys ossos d'animals i eines de pedra, fruit de les activitats que els grups humans realitzaven al costat del foc. L'estudi d'aquestes troballes ens ha permès conèixer com caçaven, quins territoris recorrien, com fabricaven les seues eines i, en definitiva, com vivien.

Tenim l'ocasió de presenciar una "recreació tècnica" i realista elaborada per l'equip d'investigació, que ens aproximarà d'una manera fiable a com va haver de ser un campament neandertal i la seua organització al voltant del foc.

És la primera vegada que es planteja un projecte d'aquestes característiques amb interacció de llum, sons i escenes en viu, al mateix i excepcional lloc on van esdevenir fa 250,000 anys, una escena quotidiana de la vida al remot Paleolític.

La recreació escollida fa referència als avatars de la migració d'un grup neandertal, que des de terres de l'interior, menys propicies per a la subsistència, es desplaça al llarg de setmanes cap al litoral mediterrani i a la Valldigna. Una vegada ací el seu territori abraçava les fèrtils terres entre les riberes del riu Xúquer i el Serpis amb el seu campament residencial a la Cova del Bolomor.

Entrades 10 euros. Es recomana portar calçat còmode i aigua. Places limitades. 

Informació i reserves: 
645 977 022; e-mail: visitas@bolomor.com
Oficina de turisme de Tavernes  96 288 52 64.