L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 20 de setembre del 2019

L'Ajuntament ha iniciat avui una campanya en els centres educatius per conscienciejar el reciclatge.



 L’Ajuntament de Tavernes inicia avui, a través de la regidora responsable de Medi Ambient, Mònica Palomares, de Compromís, una campanya educativa amb l’objectiu de conscienciejar els nostres escolars i estudiants de secundària de la necessitat i importància del reciclatge i de la defensa i protecció del medi ambient.



Hem volgut començar per les escoles i instituts la campanya però volem continuar-la després amb altres pautes, traslladar-la després a tota la població perquè el reciclatge ha de ser un objectiu a aconseguir entre tots, per millorar el nostre terme i medi ambient, i deslliurar-lo d’agressions de tantes deixalles abandonades on no correspon” comentava la regidora de Compromís.


Dies passats la regidora Mònica Palomares es va reunir amb representants dels centres educatius i els va informar de la proposta de realitzar aquesta campanya de conscienciació del reciclatge, que va ser acceptada per tots. La regidora ha gestionat amb el Consorci de Residus Ribera-Valldigna, al qual pertany Tavernes, el desenvolupament de la campanya i l’enviament de l’ecoparc mòbil a les escoles i instituts, vehicle on es duran a cap els tallers i activitats.


La campanya ha començat avui en el CEIP Divina Aurora, encara que per problemes d’arribada al centre de l’ecoparc mòbil,  l’activitat s’han traslladat a la plaça de l’escriptor Rafael Chirbes. Ací, en grups de 20 alumnes, els xiquets participaran en taller dirigits per monitors especialitzats que explicaran als alumnes els avantatges i la importància de la utilització del servei de reciclatge per tots els ciutadans. A partir d’ara i cada divendres, segons a data que hagen acordat amb el Consorci Ribera Valldigna, el vehicle es traslladarà als distints centres vallers.




L'ecoparc mòbil 

Cal saber que l’ecoparc mòbil es una instal·lació que va un dia per setmana a localitats sense ecoparc perquè el veïnat puga dipositar per al reciclatge els residus més perillosos, contaminants i molestos, com són els aparells elèctrics i electrònics, els olis de cuina i de cotxes, els dissolvents, les piles, els cartutxos d’impressora, les velles radiografies i nombrosos tipus de residus més que no tenen cabuda en els contenidors de carrer.

Com a segona fase de la campanya, la regidora ha gestionat davant el consorci la visita guiada a la planta de reciclatge de Guadassuar, amb trasllat gratuït amb autobús que realitzarà el mateix consorci. 


Els alumnes podran conèixer els més de dos quilòmetres d’instal·lacions i comprovar en viu quin és el funcionament de la planta de reciclatge, comprendre per què és important reciclar i observar com la recuperació de materials que es reutilitzen fent productes industrials o manufacturats de nou, sense necessitat d’extraure matèries primeres de la natura.

Mònica Palomares ha remarcat que aquestes visites a la planta de Guadassuar les poden realitzar també associacions i entitats de Tavernes, i si hi ha alguna interessada només cal que ho sol·licite a l’Ajuntament perquè l’àrea de Medi Ambient gestione la visita.