L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 28 de setembre del 2019

Caminar per salut, per una ciutat més saludable i amb menys contaminació.



Caminar, fer trajectes a peu,  és la manera més natural que té el ser humà per desplaçar-se i hauria de ser per tant el principal, aquell que tots hauríem d’usar diàriament.

Gastar les soles de les sabates, en lloc de gasolina i pneumàtics de vehicles per desplaçar-nos per Tavernes, a més de lluitar contra la contaminació, contra les emissions de CO2 que estan enverinant el planeta, és també una forma de viure saludable, d’autoajudar-nos a millorar la salut, nostra i la de tot el veïnat, de promoure l’exercici físic... aquell eslògan de qui mou les cames mou el cor, amb tots els avantatges que comporta, és cada dia més una necessitat.

A més, caminar pels carrers de Tavernes té altres avantatges de caràcter social perquè permet recuperar relacions amb veïns i veïnes. No és el mateix estar a soles, dins del vehicle, que caminar pel carrer i poder xerrar amb amics, companys i veïnat, simplement pel fet de caminar. Per fer una comparació, és el mateix cas del xiquet que juga sempre a soles en l’habitació front al que ix al carrer i juga amb amics.

Caminar a peu és trobar-nos amb històries locals, amb els nostres amics, amb la arquitectura, la història .... en definitiva és també assaborir l’essència del nostre poble perquè, quan caminem, és aleshores quan ens adonem de detalls locals en els quals mai no havíem caigut.  
 
El fet de posar-nos dempeus i caminar, fa milions d’anys, va ser encetar el camí evolutiu de la humanitat, va ser una de les fites que ens va transformar d’homínids a humans. Continuem-la.

El govern municipal vol sumar Tavernes a la filosofia de centenars i centenars de localitats, cada dia més, que recuperen espais per als veïns i veïnes, un espai que se’ls torna després de què, amb el pas del temps, els vehicles havien guanyat als vianants. Fer una ciutat per als vianants és fer també una ciutat més humana, més saludable, més lliure de contaminació, més compromesa amb la lluita pel nostre planeta.

La recepta que es vol usar a Tavernes ni és nova ni novedosa, és la que usen centenars de ciutats en tota Europa: recuperar una part de l’espai urbà que ara tenen els vehicles, sobre tot en la zona centre, la històrica, allà on el trànsit és més conflictiu, i donar-lo als ciutadans perquè el gaudesquen. Aconseguir uns espais segurs, saludables i més lliures de contaminació. Espais on els menuts juguen i omplin de rialles l'espai urbà.

Cal canviar de mentalitat, començar a vore que les ciutats són per als seus habitants i no només per als vehicles.I això no hauria de ser qüestió política, sinó de salut, de lluitar per una ciutat més saludable, més lliure de contaminació... pel planeta.