L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 23 de setembre del 2019

"Pujà" del Santíssim Crist de la Sant, patró de Tavernes, a l'ermita del Calvari



La “pujà” del Santíssim Crist de la Sang, patró de Tavernes, a l’ermita del Calvari tancava oficialment les Festes del Poble del 2019, encara que seguiren els actes organitzats fins a la matinada, amb la disparada del castell de focs d'artifici.

A les 9 de la nit, després de la missa, començava el revol de campanes que avisava de la formació de la processó, un volteig que va durar fins que la imatge del patró de la ciutat eixia per la porta de la parroquial de Sant Pere. Com es habitual, la imatge era acompanyada per un gran seguici en el seu recorregut pel Carrer Trinitat, Sant Agustí, Barranc i Sant Roc fins enfilar la Pujada a l’Església que menava els assistents fins el Calvari. 

El Crist estava acompanyat per una ampla representació del món faller, sector sacerdotal, entre les qual hi havia el bisbe d'Eivissa i Formentera, el valler Vicente Juan Segura, i el consistori municipal, presidit per l'alcalde Sergi Gonzsàlez i comandant de la Guàrdia Civil. La comitiva que havia estat oberta pel grup de tabalers i dolçainers de la Valldigna, als qual seguien el grup de cornetes i tambors va estar tancada per la banda de la SIUM.

Les "Festes Majors que hem tancat, celebraven el 134 aniversari de la intervenció del Crist per eradicar l'epidèmia de còlera morbo que assotava Tavernes. Era l'any 1885 i aquell any el Crist fou baixat des del Calvari enmig de les pregàries dels vallers que li demanaven la desaparició de l’epidèmia. Quan va desaparéixer la plaga, el veïnat va demanar a la corporació d'aquell any la celebració d'unes festes dedicades al Crist en acció de gràcies, la continuació de les quals en anys successius determinaren les actuals Festes Majors.




A la nostra pàgina de facebook  teniu un reportatge fotogràfic més extens de la "Pujà".

https://www.facebook.com/lacotorradelavall.noticies.3