L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 5 de setembre del 2019

L'Ajuntament contempla convertir la Plaça Major en "zona de vianants" per a ús i gaudi de la ciutadania


L'Ajuntament tancarà la Plaça Major al trànsit de vehicles durant les festes patronals i durant aquest temps estarà dedicada al ús de vianants, mesura que és habitual de sempre durant les festes, però que  podria deixar-se així i convertir la Plaça Major en el primer espai urbà dedicat al vianant.

En aquests dies s'ha pogut observar la preparació de canvis en la senyalització vertical de la zona que, inicialment estan pensats per a regular el trànsit el temps que duren les “Festes del Poble” quan sempre la plaça es converteix en zona vianants en horaris d'espectacles i actes, majorment vesprades i nits dels dies festius. Enguany la mesura serà per a tot el temps, les 24 hores entre el 14 i 22, dies de festes, i podria allargar-se si la experiència és bona i convertir-se en definitiva: una Plaça Major completament per a persones, per a vianants.

A més de la senyalització vertical, l'actuació es completarà amb la instal·lació d'elements que barraran el pas de vehicles, mesura que és habitual de sempre durant les festes.

Si l'experiència es positiva,  Tavernes seriosa una més de les centenars de ciutats espanyoles que donen preferència al ciutadà als vehicles en el seu barri antic i històric. El regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llacer, ha preferit qualificar la mesura com “una prova” i comprovar si resulta positiva i convenient en tota la problemàtica de mobilitat que té i pateix el centre de Tavernes.



El  regidor considera que està mesura, si no dóna el resultat esperat, és completament reversible i es pot tornar a la situació anterior sense cap problema perquè no s'efectuen obres ni està previst eliminar l'actual carril que travessa la plaça per la part sud d'aquesta.

El govern de Compromís usa com a arguments per a procedir a la possible conversió en zona de vianants de la Plaça Major que la mesura està inclosa en el “Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS)”, que després de dos anys d'estudis i debats en meses de participació ciutadana i que van comptar amb la presencia de moltes entitats i associacions locals aportant idees i solucions per als problemes de mobilitat de Tavernes, va ser aprovat en el 2013.

Precisament, i com ací hem indicat en moltes ocasions a l'hora d'informar sobre obres d'accessibilitat en el municipi, els criteris emanats del PMUS són els que s'han seguit i se segueixen en totes les obres realitzades en aquests últims anys i que han afectat a voreres o carrers, per a la seua millora o conversió en espais accessibles.

L'objectiu de la mesura, si finalment es fa efectiva i es perpetua en el temps, és donar més importància i prioritzar el vianant abans que els vehicles dins de l'esperit que se segueix actualment en tota Europa, de potenciar l'ús dels espais públics per a  siguen ocupats i usats per les persones i no que es prioritze per als vehicles, dins també de la línia contemplada en el PMUS.