L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 12 de setembre del 2019

Açò no ha acabat encara: AEMET decreta "alerta roja" en el centre i sud de la provincia de València per demà divendres



Realment ens sap greu haver de donar aquest tipus de notícies, i més encara quan se’ns pot acusar d’alarmistes i escarotar la ciutadania, però no ho diguem nosaltres sinó l’Agència Estatal de Meterologia (Aemet), que ha decretat l’alerta roja per risc extrem de pluges torrencials en quasi totes les comarques de València a partir de les 6 de la matinada de demà divendres.

El temporal que esta castigant amples zones del País Valencià sembla ser que no ens vol deixar i tot apunta a un empitjorament amb pluges torrencials de més de 90 litres en una hora i més de 180 litres en 12 hores.

En poc paraules, el pitjor per a les comarques de la província de València encara pot estar per arribar i les prediccions només lliuren el nord de la província, que no obstant queda en risc taronja amb pluges que poden ser també de 60 litres per metre quadrat i 120 litres en dotze hores.

O siga que tota la situació tan malament d’oratge que hem patit avui en moltes de les comarques valencianes demà divendres continuarà, i en especial afectarà a la província de València. Cal també significar que són les prediccions i l’evolució de la DANA  pot canviar si es dona algun canvi en el vent, amb la qual cosa podria desplaçar-se a altres zones. No obstant i com sempre diem: precaució.