L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 27 de setembre del 2019

El jurat del programa "Viles en Flor" visita Tavernes



El jurat del programa "Viles en Flor" ha visitat Tavernes per tal de comprovar el grau de realització de les actuacions previstes en la nostra ciutat dins de la campanya que promou ASFPLANT (Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana), i en la qual participa la nostra ciutat.

El jurat es va interessar per les realitzacions que es fan a la ciutat i en especial pels horts escolars i les zones verdes de la ciutat, amb visites a zones enjardinades cas del Passeig Colom. Igualment es va efectuar una visita a l'Ullal Gran i a l'Ullal de les Penyetes on s'executen diverses actuacions per recuperar aquesta zona humida així com la flora autòctona. 

Conillets blancs
El jurat es va interessar pel paratge de Bolomor, on viuen endemismes singulars, cas dels "conillets blancs" (Antirrhinum valentinum) que trobem a la zona de l'Ombria i al voltant de Bolomor. La planta sol florir entre febrer i juny i el fruit és una càpsula que s’obri per mitjà de tres porus per on escapen les llavors que hi conté. Com a planta protegida, l’hem de preservar el seu estat natural, per tant no l’hem d’arrancar ni tallar tiges o flors. A més d'aquesta especie, es va interessar també pels exemplars de flora mediterrània que creixen en aquest barranc ombrienc i singular, entre les quals cal recordar el "freixe de flor".

"Viles en Flor" és un programa anual que reconeix la trajectòria i les accions dutes a terme pels municipis valencians en la millora i potenciació dels espais verds urbans, la seua gestió sostenible, l'educació ambiental i la conscienciació ciutadana en la cura de l'entorn.