L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 11 de setembre del 2019

Última hora sobre la DANA (gota freda) que ens afecta


El Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant en la seua última informació indica que la baixa tan profunda i amb trets tropicals que preveien alguns models d'oratge, finalment no tindrà condicions favorables per a desenvolupar-se amb tanta força i per tant es pot parlar d'un un artifact (error) en els càlculs inicials. Teniu unes imatges animades de l'evolució del temporal.

Però això sí, deixa clar que el desenvolupament ciclogenètic està ací i  no es pot descartar que adopte alguns trets tropicals. Una cosa si que afirma el laboratori de climatologia: en les pròxims dies en el àrea del Mediterrani estarem ben servits d'aigua, vent i fred. I afegim nosaltres: amb això no vol dir que afecte per igual a tota la zona, pot donar-se comarques amb grans afeccions i unes altres en què siga mínima.

El Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant lamenta que alguns mitjans hagen exagerat el to alarmista perquè els medicanes simplement són baixes que són profundes i que posseeixen alguns trets tropicals, i que només en els casos més intensos la força del vent és comparable a les d'un huracà dèbil. Els medicanes no es poden comparar amb els grans ciclons tropicals que es formen a l'Atlàntic o en el Pacífic.


 
Imatge del satèl·lit fa uns minuts

Si que podem dir que el temporal marítim ja es deixa sentir al País Valencià i, segon  l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en aigües profundes hi ha ones de 3,5 metres mentre que, prop de la costa, ja són de 2,5 metres.  Més colp i més destrossa per a la Goleta!!!

Quant a pluja hem de dir que segons AVAMET ahir és van arreplegar quantitats insignificants al nostre terme municipal i ha estat avui quan els quantitats a vora 11’30 del matí són variables, entre 3 i 6 litres, segons els zones on és trobe l’estació meteorològica. En aquests moment plou, amb intervals forts i altres en que para completament, i comencen a escoltar-se alguns trons dels llamps.


Recordem que l’alerta taronja s’ha posat en funcionament a partir de les 6 de la matinada d’avui dimecres, i encara que - per ara- les pluges no són fortes, no volem ser alarmistes i simplement ens limitem a indicar la previsió dels tècnics: sembla ser que l’aiguat seguirà més fort a partir de la vesprada i continuarà fins a demà dijous. 

Si que és nota en aquests moments un augment de la intensitat i força del vent, sobre tot en la zona costanera del terme on, segons AVAMET, ja s’han mesurat ratxes fins als 58 km/hora que estarien entre les més fortes de la Safor-Valldigna.