L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 21 de setembre del 2019

La Federació de Falles anuncia canvis en la Crida i l'exposició del ninot per al 2020


El pròxim exercici faller, el del 2020, gaudirà de canvis en un dels actes més multitudinaris, com és la "crida", després que la Federació de Falles valleres haja acceptat la proposta del president, Ximo Pons, i es considere que cal obrir la festa a tota la ciutat i fer-la més participativa.

Així, la pròxima "crida", que estarà protagonitzada per la fallera major Cristina Martí Martínez, tindrà canvis substancials en el model que fins ara venia regint en aquest acte faller: hi ha eliminació de la desfilada que les falles feien des del casal fins a la Plaça Major, no s’anirà a arreplegar a la fallera major, que eixirà des de l’Ajuntament i per tal d’obrir l’acte a tota la ciutadania no caldrà assistir vestit de faller o fallera, encara que es deixa a la voluntat de cadascú anar vestit o no.

Els únics que han de mantindré la tradició de lluir la vestimenta fallera serà la fallera major i la seua cort d’honor, així com els sis presidentes de les falles valleres.

I perquè tinga major participació del poble i siga una festa per a tots, l’acte s’acompanyarà de jocs infantils inflables per als menuts, actuacions musicals encara a determinar i com a colofó final les paraules de la fallera major.

Com es pot comprovar es vol anar cap a un acte més popular a semblança com es fa en el “cap i casal”.

També s’anuncien canvis  en l’exposició del “ninot indultat” i lliurament de premis. L’exposició dels ninots escollits per cada falla per a salvar-se del foc continuarà muntant-se en el vestíbul de la Casa de la Cultura, però l’acte de lliurament de premis se celebrarà dins, a l’auditori, per tal de que lluesca més.


Aquests canvis van ser anunciats fa uns dies pel diari Levante-EMV i confirmats pel president de la Federació de Falles, Ximo Pons.