L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 12 de setembre del 2019

El temporal que estem patint ja ha afectat greument la platja de la Goleta.


 Els primers embats del temporal que hem estat patint fins ahir dimecres, han colpejat i fort la platja de la Goleta que, a últimes hores de la vesprada d'ahir,  presentava l'aspecte que veieu a les fotografies. Una vegada més, i a l'espera de saber com ens afectarà el temporal al llarg del dia d'avui dijous, les ones d'una mar embravida es van acarnissar amb l'arena que estava pràcticament desapareguda.



Les imatges i el vídeo que us oferim parlen per elles soles: el fort onatge colpejava contra les pedres i contra els murs de les edificacions. Però ja se sap... la Goleta no és prioritària per a Costes que, ni està ni se l'espera en una actuació global. Llançar arena, reposar-la en la platja i esperar a que el primer temporal se l'enduga. I així s'ha fet un any, dos, tres, quatre, cinc... des dels 2000, més o menys. I el resultat va ser el que podíem esperar. 


La Demarcació de Costes fa anys que ens ha girat l'esquena i eixe menystenir envers Tavernes és una conseqüència del fet que s'ha viscut els darrers 7/8 anys en el Congrés de Diputat i de com, ben malament, ens han tractat allí. 

El diputat Joan Baldoví, de Compromís, s'ha cansat de demanar i presentar esmenes en els pressupostos de l'Estat per aprovar els diners que calia en les actuacions en la costa, des del Brosquil fins a Piles.  Mai no foren ateses pel govern de Rajoy del PP. Sempre votant en contra a Madrid contra els interessos de Tavernes.


Ara això ha canviat. Ha canviat el color polític del govern  a Madrid, ja no és del PP, i ha canviat el desinterés dels acòlits de Tavernes per un nou interés. Ara ja demanen que l'Ajuntament porte el govern de Madrid al jutjat per no actuar. 

Ho vam dir i ho repetim: ens alegra eixe canvi en el PP valler. I esperem i desitgem siga també per al projecte del Vaca, que votaren en contra 8 vegades a Madrid.  Més val tard que no mai. Ens alegra que, després de tants anys, s'hagen adonat que el problema de la Goleta (i el del Vaca) l'ha de resoldre Madrid, o no el resol ningú. 



Però per arribar a eixa conclusió no calia passarem a ser governats pel PSOE. Però si fem cas de les reunions hagudes aquests dies en Costes i que publicava la premsa, tampoc el PSOE no ha canviat en res la política de l'anterior govern del PP.  Hi ha molt de treball a fer i els partits hauran de fer com Fuenteovejuna. 

Una cosa volem remarcar, i no és la primera vegada que la diguem: No és només La Goleta, sinó tota la costa vallera, tota la platja la que pot vore's afectada per la falta d'arena. Ja hi ha moltes zones, des del canal fins a Xeraco, on arena com abans no hi ha. Atenció a eixa circumstància, no ens trobem d'ací una dècada amb un problema molt, molt més greu del que ja tenim.


I mentre Demarcació de Costes ni està, ni se l'espera.... I aquesta nit el vent ha bufat i bufa encara ben fort. La mar se sentia perfectament a centenars de metres de distància. Al llarg del dia, temps hi haurà per informar de com ha quedat la platja de la Goleta i quina ha estat l'afecció del temporal.

Ací teniu un vídeo de la Goleta i de l'estat de la mar ahir sobre les 19'30 hores.