L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 7 de setembre del 2019

L'Ajuntament habilita una primera zona per aparcar cotxes en el solar Solvia



L’Ajuntament de Tavernes va obrir ahir la zona habilitada com aparcament en el solar Solvia situat entre els carrers Sant Pere i Sant Josep i de la qual els veïns i veïnes ja en poden fer ús.

Els dos solars són una cessió, no són propietat de l’ajuntament, i no es poden fer grans inversions perquè en qualsevol moment, i pel mateix conveni de cessió, Solvia pot recuperar-los si té una oferta ferma de compra.


Cal saber també que entre les condicions de la cessió està la de no realitzar grans obres, només les imprescindibles per a posar en ús els solars, i també que tots els elements que s’instal·len, cas dels jocs infantils previstos o altre mobiliari urbà, han de ser desmuntables.

L’obertura d’aquest primer aparcament forma part del procés iniciat per l’Ajuntament per donar un ús públic als solars. Abans que res va ser aconseguir la cessió dels dos solars, cosa que va costar vora dos anys de gestions amb Solvia, i una vegada firmada la cessió es va poder realitzar el treball de neteja dels dos i la habilitació d’aquest aparcament. Com es pot vore en les fotografies, és un aparcament que segueix el model de tants altres com hi ha en moltes ciutats: condicionar solars no construïts i habilitar-lo perquè els cotxes puguen estacionar.

 
Plànol del solar on s'ha habilitat el primer aparcament, que ocupa la part dreta del solar. La resta serà per a zona de jocs infantils

De tota manera el projecte de l’Ajuntament no s’atura ací. Com vam indicar en el seu moment, quan el passat mes de febrer l’Ajuntament va saber que se li cedien els solars,  el pressupost de despesa d’enguany estava ja aprovat, però es va poder habilitar una partida de 21.000 euros per neteja i condicionament. Aquesta partida no estava prevista.

Plànol del segon solar, on també hi ha prevista una zona d'aparcament i una zona infantil amb un circuit per a ensenyament de circulació vial per als escolars vallers


Haurà de ser per tant en el pressupost del 2020 quan es contemple altres partides de diners per poder seguir realitzant les inversions previstes de millora d’aparcaments, junt als anunciats parcs infantil, amb jocs per als menuts, tant en el solar entre els carrers Sant Josep i Sant Pere, com el que hi ha entre els carrers Sant Pere i Papa Joan XXIII. Els plànols que publiquem informen de la idea que té l'Ajuntament dels usos dels solars.