L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 21 de setembre del 2019

Tavernes va participar en la jornada d'emergència feminista


 
Tavernes es va sumar ahir als actes convocats per associacions feministes de tot l’estat per tal de denunciar la situació “d'emergència feminista” derivada de les múltiples agressions, morts per assassinats masclistes incloses, que vénen patint les dones. Ahir la façana de l’Ajuntament estava il·luminada, transformant la nit en violeta, com a senyal d’adhesió de Tavernes a la mobilització.

Tavernes va ser una de les localitats mobilitzades i anir, en el pavelló multiusos i aprofitant l’acte de la nit de les paelles, l’artista local Xaro Bonilla va llegir el manifest de la jornada i que publiquem íntegre en un article a banda, acompanyada per la regidora d'Igualtat, Noe Alberola, que també va dirigir unes paraules als presents..


La concentració “Emergència feminista” s'ha celebrat al llarg d'aquest divendres en més de 200 ciutats i pobles, amb diversos actes. En el cas del Cap i Casal, es va celebrar la marxa des de la plaça de la Mare de Déu, entonant “La Puerta Violeta” de la cantant Rozalén, va finalitzar a la plaça de l'Ajuntament.

L'emergència feminista va ser una iniciativa de la Plataforma Feminista d'Alacant quan va llançar un  comunicat declarant l'estat d'emergència després dels assassinats masclistes que s'han dut a cap aquest estiu. Aquest col·lectiu va cridar a ocupar els carrers a tota Espanya el dia d’ahir per alçar la veu contra assassinats, amenaces, desaparicions i tracta de dones, entre altres.


Objectiu: garantir els mitjans adients per sensibilitzar, visualitzar i conscienciejar la societat sobre la violència de gènere com a un atemptat contra els drets de les dones. I l’aplicació immediata de les mesures contingudes en el pacte d'estat i les que hi ha en la Llei Integral que a hores d'ara no s'han complimentat.

El comunicat de les associacions assenyala que no acceptaran "mai com a moneda política la mentida, l'atac o l'insult sobre els col·lectius de dones" i han afegit que "negar la violència cap a les dones, recollida des del 2004 en una llei model, és negar els més de mil assassinats de dones, la meitat d'elles a mans de les seues parelles o exparelles".



En aquest dia d’emergència feminista, el comunicat denuncia "situacions discriminatòries com la bretxa salarial, l'absència de poder real, els ventres de lloguer, la violència a la infància, la prostitució i l'inacabable maltractament físic i psicològic".

També es va denunciar la situació que es viu darrerament a Espanya amb “el  peatge que representen polítics de la dreta,  disposats a pagar per a tindre socis misògins, negacionistes del principal i universal terrorisme dels nostres dies, està tenint un cost insuportable per a la vida de les dones, sobretot a Espanya", en clara al·lusió a la irrupció de la ultradreta i els pactes signats pel PP i Ciudadanos per aconseguir governs autonòmics o locals.