L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 de setembre del 2019

DIVALTERRA, de Diputació, prestarà el seu ajut en la neteja de canyes de les platges


 
L’Ajuntament de Tavernes des del passat dilluns ha estat en contacte constant amb DIVALTERRA, empresa de la Diputació, perquè serà l’encarregada de prestar ajuda als municipis afectats en la neteja de les canyes que el riu Xúquer ha dipositat en les dues platges valleres.


Cal saber que la neteja ordinària, és a dir el manteniment diari des de la primavera fins finals d’estiu, el fa l’Ajuntament que té conveniat eixe treball i el paga, com tothom sap, amb la Diputació, que és qui ens neteja tots els dies les platges només arriben les primeres calors.


L’arribada de tones i tones de canyes des del Xúquer, una conseqüència més del temporal, és un fet extraordinari i el treball que cal fer per tornar les platges a la situació d’abans és també extraordinari, són 6 km de platja a Tavernes, i supera amb molt els recursos municipals. 



Una altra qüestió a debatre és si aquesta neteja es pot considerar i s’ha de fer dins de les pròpies responsabilitats municipals, i més encara quan és un fet provocat per falta d’actuacions d’altres, perquè  en la brutícia del riu,  és la Confederació qui té la responsabilitat i les competències de mantindre’l net, de netejar els rius, cosa que tothom sap Confederació no fa. I d’eixa desídia, han vingut aquestes riuades de canyes. Ara està ben clar que, si la neteja de rius no la fa...  no cal  esperar a que ara ens netegen les platges, plenes de canyes per la seua falta d’actuació.


I això no ho diguem nosaltres. Simplement ens limitem a arreplegar manifestacions de distints alcaldes de poblacions per on passa el riu, on tots culpen a la Confederació per no actuar quan cal. Entre aquestes cal citar les de l’alcalde de Cullera a la SER, programa “Locos por València” de Ràdio València on li va fer una crítica molt dura per eixa falta de neteja. Per cert, en el programa de Ràdio València es va parlar molt de les canyes al sud del Xúquer i del  Brosquil de Cullera. De les canyes a les platges de Tavernes, que en tenim igual que a Cullera, ni una paraula. De vegades fa la impressió que no existim. 



Cal saber que a hores d’ara el procés que segueix l’empresa de la Diputació DIVALTERRA és contactar amb tots els ajuntament amb problemes de neteja de platges per tal d’avaluar les necessitats i treballs que cal fer, i així programar les actuacions de manera que resulten més efectius els esforços i els treballs a realitzar pels brigadistes. I després de planificat tot el treball, s’iniciarà la neteja.