L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 1 de març del 2021

Recordem les mesures Coviod-19 vigents a partir d'avui 1 de març


El País Valencià ha iniciat avui dilluns i 1 de març una desescalada que es vol lenta, prudent i progressiva, segons indica la Generalitat, per a la qual cosa s'han anunciat algunes flexibilitzacions sobre tot les que afecten a l’aire lliure.

Es mantenen tancades les activitats hostaleres i esportives en espais tancats i segueix en vigor tant el toc de queda de 22.00 a 6.00 hores, com el tancament perimetral de l’autonomia i la prohibició de fer reunions en domicilis entre no convivents.

La resolució publicada divendres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), indica les següents novetats a partir d'avui:

Terrasses

Obertura de les terrasses a l’aire lliure fins a les 18.00 hores en els establiments i activitat d’hostaleria i restauració, bars, cafeteries, restaurants i establiments d’oci i entreteniment, amb un aforament màxim del 75% i un màxim de quatre persones per taula

El consum sempre assegut i amb l’ús de la màscara quan no es consumisca. Es pot entrar a l’interior per a ús exclusiu del lavabo i una única persona, i queda prohibit usar la barra, fumar i l’activitat de discoteca o ball.

Locals comercials i parcs

Increment de l'aforament del comerç del 30 al 50% en els locals, i del 50% en els aparcaments. Es podrà tancar a les 20.00 hores, fins ara era a les 18.00 hores, llevat del comerç essencial.

Els parcs, els jardins i les zones d’esplai a l’aire lliure romandran oberts des de les 06.00 a les 22.00 hores.

Activitat física i esportiva

S'autoritza a fer activitat física i esportiva, a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes, sense contacte físic i en les modalitats individuals i les que es practiquen per parelles, i les dirigides per professionals, en grups màxims de 4 persones per monitor.

L’ús de la màscara no serà obligatori per a fer esport a l’aire lliure, si es pot mantindre la distància de seguretat. És obligatòria en espais amb gran afluència de persones, on no siga possible mantindre la distància amb la resta d’esportistes o vianants.

La població en edat escolar –Infantil i Primària– podrà participar, fora de la jornada lectiva, en activitats esportives grupals i en entrenaments esportius, amb un màxim de 4 persones esportistes, sense contacte físic i sense públic.

Suspeses totes les competicions, activitats i esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, en totes les categories i modalitats esportives, excepte les competicions oficials federatives d’àmbit autonòmic previstes.

Es manté la clausura de les instal·lacions esportives tancades de titularitat pública o privada (pavellons, pistes tancades, centres esportius, gimnasos, etc.) i en les instal·lacions esportives a l’aire lliure l’aforament màxim serà del 30%.

En les competicions esportives en instal·lacions esportives o a l’aire lliure en espais naturals o en la via pública, no podran participar més de 150 persones esportistes de manera simultània.