L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

dijous, 11 de març del 2021

La delegació de competència a l'Ajuntament perque inicie els tràmits d'obres en l'IES Jaume II el Just i el CEIP Sant Miquel és imminent

La delegació de competències de la Conselleria d'Educació a l'Ajuntament de Tavernes perquè procedesca a la redacció definitiva i licitació i adjudicació dels projectes de les obres de l'IES Jaume el Just i del CEIP Sant Miquel es qüestió de dies, segons hem pogut conéixer i també ens ha confirmat la regidora d'Educació, Anna Bellver. 

La informació que disposàvem era que la Conselleria d'Educació estava pendent de la firma d'Intervenció de Generalitat per concloure l'expedient administratiu i fer efectiva una delegació de competències que afecta no només als dos centres de Tavernes, sinó a altres 40 centres de diverses localitats valencianes, totes inclosos en el mateix expedient de delegació competencial.

Segons aquesta font, la Conselleria d'Educació ja hauria avisat de la pròxima delegació competencial a responsables polítics de les localitats valencianes afectades, entre els quals estaven els regidors del govern de Tavernes, Anna Bellver com a responsable d'Educació vallera i Enric Chofre, regidor responsable de contractació municipal, mitjançant una reunió telemàtica celebrada recentment.

 

La regidora d'Educació vallera, Anna Bellver, ens ha confirmat com a veraç la informació que teníem i ens ha explicat que la reunió telemàtica va ser amb Víctor Garcia, director general d'infraestructures educatives, i amb altres responsables d'eixa direcció general de Conselleria.

Totes les informacions coincideixen en que els dos centres vallers, IES Jaume II el Just i CEIP Sant Miquel, i els altres 40 centres esmentats, estan inclosos en un primer expedient que s'aprovara enguany. Aquest expedient estava previst concloure's el passat desembre, però per diversos temes administratius va haver-se de prorrogar per a enguany, i s'ha hagut de refer una nova consignació dins dels pressupostos del 2021 que ha sumat a la partida d'enguany els 260 milions previstos per a l'execució dels 40 centres que ara es delegaran tots en un mateix expedient.

La regidora d'Educació vallera confia, atenent a la conversa de la reunió telemàtica, que la delegació siga qüestió de dies o poques setmanes, amb la qual cosa l'Ajuntament tindrà el llum verd per a iniciar el procés que aconseguira la construcció del nou IES Jaume II el Just i la reforma del CEIP Sant Miquel. 

Cal recordar que la resta de CEIPS públics vallers (Divina Aurora, Magraner i Alfàndec) estan també pendents de que Conselleria d'Educació atorgue la delegació de competències a l'Ajuntament, després d'haver aprovat la memòria valorada de les reformes a efectuar.