L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 28 de març del 2021

DIA 28 MARÇ: Resum setmanal dels parametres de la Covid-19 al País Valencià


El País Valencià suma avui diumenge 157 nous casos de coronavirus i tanca una setmana en la qual, després de set setmanes consecutives de descens dels indicadors, s'ha produït lleugers repunts en el número de morts, brots i contagis.

La Conselleria de Sanitat ha notificat 95 nous contagis a la província de València, 40 a la d'Alacant i 22 en la de Castelló, amb la qual cosa el total de positius des de l'inici de la pandèmia se situa en 385.155.

Repunten alguns indicadors

Ja pràcticament en la Setmana Santa, el País Valencia viu la primera setmana de petits repunts en  indicadors de la pandèmia, així les defuncions amb 73 morts entre el dilluns i el dissabte, mentre que la setmana passada, amb un dia festiu sense dades, van ser 64.

També s'ha produït un augment en el nombre de brots: aquesta setmana s'han notificat 45, amb 228 persones afectades, entre el dilluns i el divendres, mentre que la setmana passada van ser 33 brots, amb 179 afectats entre el dilluns i el dijous (el divendres va ser festiu i no es van donar dades).

Entre dilluns i diumenge sumem 1.067 contagis, mentre que la setmana passada van ser 983 contagis en set dies, un lleuger augment en el recompte setmanal anterior.

Els indicadors que continuen baixant

La resta d'indicadors han continuat baixant per vuitena setmana consecutiva, com el de la incidència acumulada a catorze dies, que es manté com la més baixa d'Espanya des del 17 de març i ha passat de 31,30 casos per cent mil habitants el dilluns a 28,52 el divendres, un descens del 8,9%, mentre que a Espanya ha pujat un 7,7%.

Quant a les hospitalitzacions, s'ha passat de 478 pacients covid en planta el dilluns a 450 el divendres, i d'una ocupació del 3,02% al 2,53%, mentre que també han baixat els malalts crítics en UCI: de 138 a 100, i d'un percentatge d'ocupació del 12,31% al 9,85%, la qual cosa ha permés passar de risc mitjà a risc baix en les UCI.

Les residències sotmeten al virus

També continua la baixada en les residències de majors: aquesta setmana hi ha hagut 5 defuncions (la setmana passada van ser 8, però fa dues setmanes eren 37), 10 contagis entre residents i 5 entre treballadors, enfront dels 50 i 49, respectivament, d'una setmana abans.

Així mateix, la setmana va començar amb 14 residències de majors amb algun cas de coronavirus i l'acaba amb 4, mentre que s'ha passat de 6 residències vigilades per la Conselleria de Sanitat a 2. 

 ACTUALITZACIÓ DE DADES 28 DE MARÇ
 
📌 157 NOUS casos positius PCR:
- 40 a la província de Castelló
- 95 a la província d'Alacant
- 22 a la província de València
 
📌 Totalment confirmats per PCR: 385.155