L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 16 de març del 2021

Una noticia positiva: La Valldigna i el Departament de Gandia continuen guanyant la batalla i millorant xifres de la Covid-19

  
La Valldigna presenta una bona milloria general respecte a la situació en que vivíem fa nomes dues setmanes i en conjunt, excepte Barx, podem dir que estem en una situació de risc mínim.
 
L'actualització d'avui de la Conselleria corregeix aquella disfunció infeccions/casos actius que havíem observat a Tavernes i Simat i que avui ja no hi apareix. Tavernes veu corregides les dades que impliquen 2 infeccions menys en el global i a Simat la correcció li'n resta 1. Per tant, oficialment Tavernes es queda en 1.279 infeccions globals i Simat en 141. Benifairó segueix amb les mateixes dades invariables de fa dies.
 
Actualment a la comarca només presenten casos actius Tavernes i Barx, 2 i 1 respectivament i això representa una IA a Tavernes de 12 i a  Barx de 78, arredonint. Simat i Benifairó són les dues úniques poblacions amb una IA de 0.
 
Quan a defuncions, cal lamentar 1 cas més a Barx.
 
Ahir també es va notificar un brot de 6 afectats a Simat, però no està encara contemplat en les estadístiques. 

Totes les dades actualitzades a dia d'avui segons la web de la Conselleria de Sanitat. 
 
 
 
 
 - Tavernes  
 
Casos totals durant la pandèmia: 1.279
Noves infeccions:   0
Casos actius: 2  
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 11'6  per 100.000 habitants (era de 11'6)
Defuncions totals: 49
 

- Simat   

Casos totals durant la pandèmia: 141 
Noves infeccions: 0
Casos actius: 0
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 0
Defuncions totals: 3
 
  - Benifairó 

Casos totals durant la pandèmia: 76
Noves infeccions: 0
Casos actius: 0
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 0
Defuncions totals: 0
 
 - Barx 

Casos totals durant la pandèmia: 116
Noves infeccions: 0
Casos actius: 1
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 78
Defuncions totals: 14 (n'eren 13)
 
 
DEPARTAMENT DE GANDIA 

 
 
El Departament de Gandia continua també oferint baixada de les xifres en Covid-19 i avui hem de sumar només 6 noves infeccions, xifra molt baixa respecte dies anteriors, i arribem a un total de 11.257 casos des del principi de la pandèmia. 
 
Tenim ara mateix un total de casos actius de 6, amb la qual cosa també hi ha una baixada de la IA, que ara és de 20 per 100.000 habitants als 14 dies.
 
Les persones curades des de la darrera actualització són 7, i hem de sumar una nova defunció amb la qual cosa el total del departament és de 266.
 
Les xifres completes són:  
 
Casos totals:  11257 (n'eren 11.251)
Noves infeccions: 6
Casos actius: 36  (n'eren 37)
Persones curades des de l'última actualització: 7
Incidència Acumulada: 20 per 100.000 habitants  (era 21)
Defuncions totals: 266 (n'eren 265)
  
També ha baixat la pressió hospitalària  i l'hospital comarcal Francesc de Borja de Gandia atén ara un total de 5  persones ingressades de les quals 2 són en planta i 3 a la UCI.