L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 de març del 2021

El col·legi Sant Josep HHDC ha organitzat un conjunt d'activitats per apropar l'alumnat a la nostra cultura prenent com a motiu les falles


El centre educatiu "Sant Josep Fundació Educativa Mare Micaela HHDC" ha aconseguit reunir una ampla representació del món faller per tal d'apropar a l'alumnat del centre la cultura valenciana de la mà d'un grup de persones capdavanteres en l'impuls i preservació del Patrimoni Immaterial de la Humanitat que són les nostres falles.

Les xerrades amb els alumnes

 El centre ha rebut la visita de Gemma Altur, presidenta de Lletres Falleres; Paco Fonseca, indumentarista a "Cancan En Pac"; José Lafarga i Juane Cortell, artistes fallers, els quals han compartit amb tot l'alumnat moments molt interessant a través de diferents xarrades on han pogut explicar amb detall, entre altres qüestions, el procés de creació d'una falla, la importància de la literatura i la cultura valenciana al món faller i la història de la nostra indumentària popular.

 

Lletres falleres

La directora pedagògica, Mª Teresa Grau, ha comentat que "el professorat ha volgut ensenyar una part de les falles que l'alumnat desconeix. Ens sembla important que els joves sàpiguen tot el que hi ha darrere del monument i del Casal Faller. A més, nosaltres comptem al claustre amb un poeta satíric de reconeguda vàlua en el món faller, José Martínez, "El Colero", qui, a més, els ha parlat de la poesia satírica i l'art de la crítica de falla"

.

Mostra d'indumentària fallera

La  paralització de les festes josepines ha deixat al gremi faller en una situació extrema, ja que fa més d'un any que no poden treballar. Al respecte cal assenyalar que la iniciativa del centre Sant Josep HHDC "naix també amb la intenció de reconèixer la feina del gremi faller, tan afectat per la crisi del COVID-19. Són professionals que fa molt de temps que no poden fer la seua feina", ens ha comentat Grau.

 

Dues mascletades diferents: al centre amb botelles per reciclar i amb balons al trinquet

 Dins del marc de totes aquestes activitats falleres, el centre educatiu, també n'ha preparat d'altres complementàries com l'ofrena a la Mare de Déu, les mascletades o l'homenatge al seu patró Sant Josep. Així doncs, tot l'alumnat ha pogut elaborar unes flors amb les quals s'ha confeccionat un mantell per a la Verge i unes lletres gegants on es podia llegir HHDC.

També s'han preparat unes mascletades que es poden veure a través de les xarxes socials del centre i que es publiquen cada dia fins al 19 de març a les 14 hores, o siga la mateixa en que es disparava la mascletà des de València.