L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 972
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 14.221

divendres, 5 de març de 2021

Aquest cap de setmana, i més en diumenge, s'anuncia pluja i una petita baixada de temperatures

 

El diumenge sembla prou probable que tindrem una situació favorable per a la pluja al nostre territori, i la causa cal buscar-la en un embossament d'aire fred en altura i vent de llevant. Dissabte ja podríem tindre presència de pluja, que anirà acompanyada de les restes de fang procedents de les micro partícules de pols del Sahara que hem patit aquesta setmana.
 
L'entrada d'una borrasca freda aïllada (BFA) pel sur-oest peninsular propiciarà un canvi en l'oratge aquest cap de setmana. A partir d'avui,  la borrasca se situarà en el Golf de Cadis o donarà ruixats a l'oest d'Andalusia, l'àrea de l'Estret, el sud d'Extremadura i alguns punts del litoral mediterrani andalús.
 
Demà dissabte l'evolució de la situació farà que en alguns punt del sud d'Andalusia, Ceuta, Melilla i a la província de Girona tinguen forts ruixats. En les altres regions peninsulars i a les Balears la nuvolositat serà variable, i existirà risc de pluges aïllades en la meitat est peninsular, amb neu als Pirineus, la Serralada Ibèrica i el Sistema Penibètic.

El diumenge la inestabilitat se centra més al Mediterrani, on pot haver ruixats tempestuosos i localment forts, mentre la pluja en les zones muntanyenques es transformarà en neu  en cotes altes dels Pirineus i la Serralada Ibèrica. Les temperatures baixaran en els valors mínims i el vent predominant serà de l'est i nord-est.

Cap comentari: