L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 31 de març del 2021

PREVISIÓ D'ORATGE: A partir d'avui s'inicia un canvi de temps, amb pols saharià i pluges, fins el pròxim dilluns


La situació general ens indica que de nou ens afecta pols en suspensió degut a l'aire càlid  procedent del nord d'Àfrica que afecta la península (foto superior). Les concentracions més importants  s’estan donant a l’oest peninsular, però a partir d’avui dimecres augmenta la concentració a la nostra zona sense arribar als nivells de fa només unes setmanes. 

 


A partir de la meitat de la setmana les coses canvien. Ens afectarà una gota freda (embossament d'aire fred que no durà associada pluges generals torrencials ) que es desplaçarà d'oest a est i ens pot deixar ruixats i tempestes irregulars a la nostra zona en el tram final de la setmana, associada amb fang per la pols.

Després d’aquests trets generals, el temps més detallat en la nostra zona ens l’ofereix l’Agència Estatal de Meterologia (Aemet) amb un temps els pròxims dies marcat per la inestabilitat atmosfèrica, amb temperatures suaus alguns dies, però també amb possibles pluges en les jornades festives a partir de demà dijous.

S’esperen pluges els dies de festes en tota la província de València, i allò on no ploga, els dies estaran força ennuvolats amb amenaça de fer malbé els dies festius.

Vàlid fins el diumenge que ve

 

La previsió és la següent:

Dijous 1 d'abril

Intervals de núvols mitjans i alts tendint a la vesprada a aclarir. Intervals de boires o núvols baixos a primera hora del dia i, degut a la pols en suspensió, elevada probabilitat que els cels s'emboiren. Temperatures  sense canvis o en lleuger ascens, segons Aemet.

Divendres 2 d'abril

Intervals de núvols mitjans i alts al matí, amb possibles pluges disperses i ocasionals pel matí i a partir del migdia ruixats, amb possibles tempestes, en la meitat nord. Les temperatures amb pocs canvis excepte en el sud de València, amb augment de les màximes.

Dissabte 3 d'abril

Ruixats dispersos que poden acompanyar-se de tempestes, especialment a la vesprada. Les temperatures diürnes baixaran i es mantindran les nocturnes.

Diumenge 4 d'abril

Ruixats probables  amb menor intensitat que dissabte i possibles tempestes ocasionals. Baixada de les temperatures màximes, sobre els 20ºC i molta possibilitat de pluja.

Dilluns 5 d'abril

El dia amb les temperatures més altes de la Setmana Santa, on es podrà arribar en alguns punts als 30ºC.  Desapareix l’amenaça de pluja i tindrem més sol, mentre que per contra la resta peninsular viurà el despenjament d’una DANA des del Pol Nord que deixarà temperatures gèlides i, fins i tot, neu en els punts més alts.