L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de març del 2021

L'alcalde i el regidor de Foment visiten les obres del Taller d'Ocupació, un programa de treball que suposa una inversió de 720.619 euros

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Sergi González i el regidor de Foment Josep Llácer, han visitat  les zones d’actuació del Taller d’Ocupació “Millorem l'entorn de Tavernes III” tant en el Parc del Cambro com en el paratge del Clot de la Font.

L'alumnat del Taller d’Ocupació du a cap en aquestes zones  diversos treballs pràctics dins de la formació integral que reben per a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat, al temps que les actuacions suposen una millora per a Tavernes, com és l'objectiu també del taller.

 
L’Ajuntament de Tavernes destina 720.619,20 euros al taller d’ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes III" , de fons propis i d'una subvenció aconseguida pel govern municipal del programa  "Labora", del Servei Valencià d’Ocupació i Formació.  El taller és responsabilitat de la regidoria de Foment local, que dirigeix Josep Llácer, de Compromís, la qual ha contractat 30 alumnes i 6 professors durant el període d'un any.
 
Tant l'alcalde com el regidor de Foment han pogut comprovar les tasques dutes a cap, i que impliquen una oportunitat de posar en la practica els coneixements teòrics que reben, alhora que és una adquisició d'experiència per a futures ocupacions laborals.  

 
Tasques dutes a cap
 
Les especialitats de Jardineria i d’Obra i de Pintura actuen per a crear un jardí, el denominat "Parc del Cambro", al solar que es troba entre els carrers Sant Josep, San Pere i Divina Aurora, on estaven algunes de les instal·lacions de l’antiga fàbrica de Federico Giner.

L’alumnat de Jardineria ha retirat pedres i restes d’escombraries, ha aplanat el terreny i l’ha preparat per col·locar desprès gespa artificial, ha obert una rasa de 32 metres de longitud i 40 cm de fondària per preparar una jardinera perimetral a l’interior de parc, ha refet els cavallons que envolten les palmeres i ha realitzat una poda de neteja de les Washingtònies

 

L’alumnat d’Obra-Pintura ha netejat la zona d’actuació, ha realitzat entre altres el replanteig del terreny i de les pèrgoles, ha omplert amb graveta l’espai que queda entre les rajoles i les juntes de les plaques de formigó premsat, ha col·locat rígoles i vorades, ha realitzat una pràctica d’anivellat amb un nivell aigua i ho ha marcat al mur.

També l’alumnat de l’especialitat de Forestal ha actuat al paratge del Clot de la Font on ha millorat el traçat de les sendes del voltant, afavorint l’ús públic d’aquest indret i facilitant l’accés als aficionats al senderisme, el ciclisme i les rutes a cavall.

 

Els treballs han fet aclarides de la vegetació per deixar visible la Font de Mezquida, s'ha netejat el barranc i s'han dut a cap pràctiques de desbrossar i de construcció amb pedra seca, per tal d’assegurar el marge del barranc. L’actuació ha comprés també l’adequació de la senda que l’uneix amb el Molí del Pla i la recuperació del Camí de l’Ombria de dalt, que condueix cap al terme de Benifairó, un camí que es trobava pràcticament perdut.

Fotografies i informació base: web del taller