L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 16 de març del 2021

La Societat Instructiva Unió Musical se suma a la diada de Sant Josep amb la difusió de música fallera per a Tavernes per les xarxes.


La SIUM de Tavernes, amb ocasió de la celebració de la diada de Sant Josep, vol aportar un poc de llum, cultura i esperança enmig de la greu crisi sanitària que la societat vallera està patint de fa ja un any. 

Tavernes és el segon any que no pot celebrar les falles ni omplir de música els carrers, una circumstància que ha dut  a la SIUM a oferir una audició de música de pasdobles valencians que,  davant la impossibilitat de realitzar en concert presencial, la banda simfònica oferirà el dia 19, Dia de Sant Josep, un concert telemàtic difós per les xarxes en el que serà una reinvenció de la mateixa banda simfònica.

El poeta libanés Khalil Gibran en una cita indica que “Per molt llarga que siga la tempesta, el sol sempre tornarà a brillar”, i expressa a la perfecció com és la SIUM i com la SIUM vol presentar-se davant el poble de Tavernes.


  La SIUM es reinventa i difondrà, d’11 a 14 hores, música fallera de manera telemàtica.

La diada de Sant Josep, en estreta col·laboració amb la regidoria de Cultura. i amb el mateix objectiu que la Federació de Falles de Tavernes, la banda simfònica de la SIUM, sota la batuta del mestre Carlos Sancho, interpretarà 4 pasdobles, 4 peces que seran difoses a través de les seues xarxes socials.

Facebook, instagram, whatsapp... tota xarxa social serà vàlida perquè la música de la Societat Musical arribe a tots i cadascun dels racons de Tavernes amb l’objectiu d’alleugerir aquests moments difícils i de recordar-nos que la cultura mai ha abandonat el local de l’antic escorxador.

 Els vallers i valleres podran tindre la seua particular banda sonora fallera, gràcies a que la SIUM difondrà una peça musical cada hora i així tota la població de Tavernes (músics, no músics, fallers i no fallers) podran compartir aquestes melodies amb els seus familiars i amics, tot amb l’objectiu de què la música òmpliga cada racó de la ciutat.

 Per trant, des de les 11.00 fins les 14.00 hores del matí de Sant Josep, a cada canvi d'hora, la SIUM farà sonar la seu veu amb la mateixa força i il·lusió que el món faller també ho farà. Una veu que ens farà recordar que la cultura és segura i que la cultura és vida.

 

Francisco Torrres "Quico" Premi Euterpe 2019

 
Selecció de pasdobles. Sentiment i reconeixement als nostres músics.

El  mestre Carlos Sancho ha seleccionat 4 pasdobles ben diferenciats. Dos d’ells (Valencianeta i Brisas de Mariola) són una mostra clara dels denominats pasdobles clàssics. El primer, del mestre Luis Martí Alegre (tio matern del cineasta García-Berlanga) mostra les melodies pròpies de la València més popular alhora que ens rememora actes tan significatius com l’ofrena fallera a la Mare de Déu dels Desemparats. El segon, del compositor de Muro d’Alcoi, Francisco Esteve Pastor, ens vol transmetre els sons festius de la muntanya d’Alacant.

Diferent cronologia i significat té el tercer pasdoble, Daniela Gómez de los Ángeles, una obra de plena actualitat que va ser escrita per Sergi Pastor com a encàrrec de la Junta Central Fallera de València i que està dedicat a la fallera major infantil del Cap i Casal de l’any 2018.

I per últim, Francisco Torres “Quico”. Un pasdoble poc conegut però especial per a la Societat Musical per diversos motius. En primer lloc, per ser una peça composada l’any 2003 per un músic de la banda, José Luis Palomares Peñalba. Però sobretot per estar dedicada a Francisco Torres amb motiu de la celebració dels seus 50 anys com a músic en actiu. Francisco Torres (fill, pare i iaio de músics), més conegut per tots com “el tio Quico”, va celebrar aquesta efemèride en 2003 i és en l’actualitat el músic més veterà de la Societat.