L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 de març del 2021

INFORMEM del dia, hora i lloc de vacunació dels docents i personal dels centres educatius de la Valldigna


 
La Generalitat va publicar ahir dissabte el calendari de citacions per a la vacunació dels docents valencians contra el coronavirus dels docents . La Conselleria ha fet pública la relació de tots els centres educatius del País Valencià, un llistat per cada província ordenat per codi de centre on s'indica la data i l'hora a la qual han d'anar els treballadors de cadascun d'ells a un determinat punt de vacunació.

Davall reproduïm i informem de dies i hores dels centres de la Valldigna, que es vacunaran entre el 16 i el 18 inclosos en el punt de vacunació de la comarcal: el Museu Faller de Gandia. El llistat actual no indica res sobre Barx. Suposem apareixerà en una segona relació prevista el dia 23.

S'ha intentat, en funció del nombre total de persones que poden ser convocades cada 30 minuts, cridar a centres complets, cosa que es reflecteix en la columna final com a percentatge del 100%. Si hi apareix un percentatge diferent, per exemple 50%, es refereix que ha d'acudir el 50% del centre en l'hora indicada i l'altre 50% en el següent tram horari.

En aquests casos les persones responsables de cada centre dividiran el llistat segons els percentatges assenyalats i comunicaran al personal del seu centre qui ha d'anar en cadascun dels trams horaris assenyalats.

 



La citació per als centres de la Valldigna, com hem dit, és entre els dies 16 i 18 de març. La persona responsable del procés de vacunació de cada centre ha d'estar al punt de vacunació 30 minuts abans de l'hora amb el llistat de persones convocades, i haurà de posar-se en contacte amb la persona responsable de la Conselleria d'Educació del punt de vacunació.

La vacunació del personal de centres educatius valencians -tant docent, com d'administració i serveis i altres treballadors amb contacte amb l'alumnat, com a neteja i monitors- afectarà sobre unes 116.000 persones i serà un "assaig de la vacunació massiva" de la població

Un baluard de l'Estat del Benestar

El sistema públic d'assistència sanitària al costat sistema públic d'educació són dos gran baluards de l'Estat de Benestar en proporcionar a la població un horitzó de vida de major seguretat, benestar i equitat social. Tant és així que ací al País Valencià i encapçalat pel conseller d'educació Vicent Marzà, s'ha apostat per la presencialitat com a pilar fonamental en el retorn a les aules després de l'estiu passat, fent una forta inversió en augment del professorat i reducció de ràtios.

D'altra banda, diferents organismes han advertit de l'impacte negatiu que podria tindre el tancament prolongat dels centres educatius sobre l'alumnat escolaritzat, com per exemple minvar el progrés durant molt de temps i augmentar les desigualtats arrelades. 

La protecció del personal de primera línia en l'àmbit educatiu, personal docent o no docent, que treballa en estret contacte amb l'alumnat, és una mesura bàsica i necessària per a la protecció de l'entorn escolar. 

Cal estat molt satisfets en vore com les nostres institucions públiques estan compromeses amb el dret a l'educació, dret humà fonamental que ha de ser protegit amb el màxim compromís.