L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.283
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.625

diumenge, 7 de març del 2021

Informe-Reportatge: L'accessibilitat a Tavernes, una tasca d'anys i que continua


L’Ajuntament de Tavernes continua les obres de millora de l'accessibilitat de carrers, i actualment es modifica la vorera del carrer Reis Catòlics que dóna al sol (foto superior), un treball que executa l'alumnat d'obra i pintura del taller d’ocupació "Millorem l’entorn de Tavernes III". Fa uns dies el mateix alumnat finalitzava la millora de la vorera que dona a la part d'ombra del carrer i altres actuacions en el carrer Marià Benlliure, encreuament al carrer Ausiàs March. 
 
 
Aquesta actuació, carrer Reis Catòlics encreuament amb el carrer Molí afecta una zona molt transitada per estar al tocar de l'aparcament i supermercat de Mercadona de la carretera i de Correus de Tavernes, i per tant són molts els veïns i veïns que hi transiten. 
 
L’actuació consisteix a retirar la vorera anterior, netejar els enderrocs i substituir-la amb rajols nous, mentre es rebaixa el nivell per permetre el pas sense barreres arquitectòniques i amb més seguretat per transformar-se en una vorera totalment accessible per als vianants. Després tot finalitzarà amb el repintat dels senyals del pas de vianants.
 
Part de l'ombra, Reis Catòlics, ja executada
 
 
El regidor de Foment Local, Josep Llàcer, responsable dels tallers d'ocupació "Millorem l'entorn de Tavernes III"  ha destaca el magnífic treball que fa el professorat i l'alumnat del taller d’ocupació que aprenen un nou treball amb ensenyaments teòrics sobre el mateix i reben una formació pràctica i agafen una experiència mentre milloren les infraestructures i l’entorn de Tavernes, cosa que beneficia a tota la ciutadania.
 
Anys de treball i esforços per la millora de l'accessibilitat 
 
Les actuacions del tallers d'ocupació que a través dels anys han rebut el nom genèric de "Millorem l'entorn de Tavernes" són una mostra de l'objectiu que es va marcar en la passada legislatura el govern municipal de Compromís: millorar a poc a poc l'accessibilitat de tota la ciutat. Una ciutat que té molta part del casc urbà en pendent des de la muntanya amb tots els problemes que això du.
 
 
Taller d'ocupació: millora accessibilitat i passos vianants carrer Lluís Vives
 
Des de fa 6 anys es duen a cap actuacions que han servit per a millorar desenes de carrers en totes les zones de la ciutat, unes obres de vegades contemplades dins de projectes més generals i altres actuacions executades pels tallers d'ocupació.
 
Una tasca que tot i haver representat la inversió de centenars de milers d'euros, de vegades no es veu. Tot i que tota la accessibilitat no està acabada i encara continua, l'obra que ja s'ha executat assoleix la seua veritable dimensió quan fas un balanç general o dius la relació de l'executada en aquests anys, cosa que fem a continuació.
 
- Millora accessibilitat replaceta del Tio Julio

- Accessibilitat i millora dels carrers Calvari, Travessera Sant Benet i Corralot.

- Carrer Divina Aurora i adjacents amb millora de l'accessibilitat i passos de vianants (afecta a carrers de Buenos Aires, Sant Joan Baptista, Sant Benet, Sant Roc, Sant Josep, Sant Pere i Papa Joan XXII.
 
 
Travessera de Sant Benet
Corralot

- Millora encreuament i accessibilitat carrer Mitja Galta-La Barca amb ampliació de les voreres carrer de la Mar i Verge Desemparats.

- Millora accessibilitat del carrer la Barca i dels accessos i passos vianants cap a la plaça dels Sequers.

- Reparació voreres i millora accessibilitat en la zona Sequers i carrers Mestre Serrano, Monestir, Sant Antoni, Alcalde Vicente Gómez i 25 d'Abril.

Millora accessibilitat i passos vianants, a més de parada autobús carrers del Clot, Barranc, Divina Aurora, la Farola, Reina Mora i Cambro. Aquesta obra dins de la rotonda de l'Avinguda de la Valldigna va ser executada i pagada per la Generalitat

- Millora de voreres, accessibilitat i passos de vianants en la zona Prado Comarcal-Plaça Espanya-Mestre Sansaloni que va representar actuacions a més en els carrers adjacents Rei Jaume I, Lluis Vives, Gandia, Cister, Joaquin Verdú, Ràfol i la Granata. 
 
Plaça del Prado
 
Plaça Espanya
 
  - Millora de l'accés al Camp del Vergeret,  CEIP Alfàndec i Centre de Salut

- Habilitar nous passos de vianants en el Carrer Vergeret, Lluís Vives i Carrer Alfàndec

- Millora de voreres i passos vianants accessibles al carrer Joan d’Àustria, Riu i Escorxador.

- Accessibilitat de la Plaça Conxa Ciscar
 
- Millora accessibilitat i passos de vianants en la zona de Correus i voltant

- Millora accessibilitat en el trànsit cap a l'IES Valldigna
 
 
Millora zona de Correus

Millora accessibilitat zona IES Valldigna
 
 
 - Millora accessibilitat i passos de vianants en distints punts del Carrer Major

- Trajecte accessible Avinguda de la Marina platja de la Goleta

- Accessos al parc accessible del  Canal

- Accessibilitat a la plaça del Rei Fahd

- Actuacions en voreres i accessibilitat escoleta de la platja

- Millora accessibilitat, voreres i passos de vianants dels carrers Blasco Ibáñez, Pintor Segrelles, Joanot Martorell, Salvador Abril,  Ribera actualment en execució dins de les obres del col·lector.