L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 17 de març del 2021

L’Ajuntament enceta la campanya d’educació ambiental "Arbres a l’aula" per fomentar el respecte al medi ambient.


L’Ajuntament de Tavernes, a través d'una actuació de la Regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa una nova campanya d’educació ambiental als centres educatius del municipi i al Centre Ocupacional la Valldigna denominada ‘Arbres a l’aula’, un projecte basat en l’atenció i l’estudi durant un any de dos arbres autòctons, la carrasca i el pi.
 
 
 


L'Ajuntament ha entregat un pi i una carrasca a cadascuna de les classes participants perquè l’alumnat tinga cura i observe el creixement dels arbres fins al Dia de l’Arbre del 2022, quan el mateix grup d’alumnes plantarà els seus arbres en les muntanyes de Tavernes. Mitjançant esta campanya, es tractaran continguts mediambientals i procediments de totes les àrees curriculars al voltant dels arbres a l’aula.
 
  
 
 
La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha destacat “la gran acollida en els centres educatius d’este projecte transversal que acosta el medi ambient als més menuts de forma activa i pràctica. A més, una vegada  finalitze la campanya educativa, l’alumnat reforestarà les muntanyes amb els vora 200 arbres repartits”.
 


 

També s'ha lliurat un dossier didàctic i pràctic perquè el professorat treballe mensualment amb els i les alumnes les característiques del pi i la carrasca, el procés de creixement i el medi natural on s’ubica a través de qüestionaris, imatges, propostes i activitats elaborades pel Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament.
 
 
L’objectiu de la campanya ‘Arbres a l’aula’ és donar a conèixer l’entorn ambiental i els arbres autòctons, fomentant alhora el respecte cap a la natura i despertant la curiositat de l’alumnat envers el medi ambient.

 
El taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes III’ de l’especialitat de forestal ha col·laborat en la preparació dels arbrets en el viver forestal i l’entrega a les classes participants de cada centre educatiu.