L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 18 de març del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El País Valencià tancat a pany i forellat per protegir-nos de la Covid-19


Tots tenim en el record esdeveniments anteriors, on en plena pandèmia i malgrat la prohibició de desplaçaments des d’altres comunitats, les platges valencianes es veieren envaïdes per persones d’altres comunicats, a pesar del possible augment de contagis. És un temor que ara mateix ja han expressat en bastant comentaris per xarxes socials tants els ciutadans d’altres localitats, com vallers i valleres, tots coincidint que no veuen amb bons ulls que ciutadans d’altres comunicants ocupen pisos i apartaments en la platges, i menys ara quan els sacrificis que hem fet els valencians i valencianes ens han dut a tindre la IA més baixa de l’Estat.

La Generalitat ha expressat també la seua preocupació i ahir va haver una reunió per decidir mesures COVID-19. Una reunió que va comptar amb l’assistència del president de la Generalitat i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, la delegada del Govern, representants de la Policia Nacional i Autonòmica, de la Guàrdia Civil i  el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

El País Valencià, segons la decisió presa, quedarà blindat per al pont que comença avui de Sant Josep i la Setmana Santa tot amb un objectiu: que el tancament perimetral decretat s’acomplesca i impedir els desplaçament entre comunitats autònomes.  

 

La premsa avui informa que es va acordar que seran uns 10.000 agents estaran operatius a partir d’avui per tal de controlar principalment les carreteres i evitar l’arribada de persones que no tenen cap necessitat de desplaçament. Seran el mateix nombre d’agents que van vigilar el tancament perimetral de ciutats de més de 50.000 habitants i que els controls seran aleatoris.

 No s’indica si hi haurà controls duts a cap per patrulles de carrer en les poblacions, i principalment nuclis de platges, i si es demanarà identificació i justificació d’aquelles persones que es comprove que no són residents.

En aquestes tasques col·laboraran també, segons les seues competències, els agents de la Policia Local vallera, tot i que l’Ajuntament encara no ho ha detallat, cosa lògica donades les poques hores transcorregudes des de la reunió, i potser no es creu convenient informar dels possibles operatius policials per vigilar i tancar, sobre tot vies secundàries i camins rurals del terme.

El que si s’indica sobre la reunió és que es demanarà més control de les policies locals per evitar festes clandestines i reunions de no convivents en espais privats. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha demanat als alcaldes i alcaldesses suspendre qualsevol acte esdeveniment civil o religiós relacionat amb les Falles que implique la possibilitat d’aglomeracions i que insten les policies locals  per estar especialment vigilants en la supervisió del compliment de les mesures de prevenció.