L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 21 de març del 2021

DIA 21 MARÇ: Resum setmanal que confirma la millora de tots els indicadors i la situació en residències

 
Avui hem registrar 54 nous contagis, una bona xifra i baixa, tant que des del 29 de juny del 2020 no havia registrat el País Valencià una xifra igual. Tanquem la setena setmana de descensos en tots els indicadors, i podem dir que ha caigut la corba de la tercera ona de la pandèmia. 

Aquesta setmana s'han produït 64 morts per coronavirus (són dades de cinc dies, ja que el divendres va ser festiu i aquest diumenge tampoc s'han donat dades), quan la setmana anterior es van notificar 137 durant els sis dies compresos entre el dilluns i el dissabte. És la xifra setmanal més baixa des de l'última setmana de setembre, quan va haver-hi 60 decessos.

De dilluns a diumenge hi ha hagut 983 nous contagis, enfront dels 1.724 de fa un mes, durant la mateixa segona setmana però de març.


Cauen tots els indicadors

L'índex de casos actius ha baixat: a l'inici de la setmana era 1,15% del total i en finalitzar-la estem per davall l'1%, concretament en el 0,96%, així com la taxa de positivitat, ja que actualment el percentatge de proves que donen positiu en covid és del 3,58%.

Continua el descens de la pressió hospitalària, el dilluns va haver-hi un lleuger augment, fins als 601 hospitalitzats, però les últimes dades (del dijous) actualment són 500 els pacients ingressats per covid, dels quals 145 estan actualment en les UCI, enfront dels 172 que hi havia el dilluns.

El percentatge de pacients covid en planta ha passat aquesta setmana del 3,74% al 2,95%, per la qual cosa es manté en risc baix, mentre que en les UCI s'ha aconseguit baixar de la situació de risc alt a risc mitjà, ja que s'ha passat el 15,82% del dilluns al 13,33% actual.


Millora la situació en residències


Les residències continuen baixant les xifres i entre el dilluns i el dijous han mort 8 residents per covid, enfront dels 37 que va haver-hi entre el dilluns i el divendres de la setmana anterior, mentre que s'han notificat 41 contagis entre residents (van ser 50 la setmana anterior) i 49 entre treballadors (40 una setmana abans).

El nombre de residències amb algun cas de covid ha baixat des de les 22 del dilluns a les 14 de l'última actualització. També el nombre de centres vigilats per la Conselleria de Sanitat: dels 8 del dilluns als 6 actuals.

RESUM


✅ 🟢 Hi ha hagut 54 NOUS CONTAGIS. Es registra un descens del 50,9% respecte al nombre de casos produït el dissabte passat (110).

✅ 🟢 És la xifra més baixa de nous contagis des del passat 29 de juny de 2020 quan es van registrar 52 casos.

TAXA DE LETALITAT

✅ 🟢 La taxa de letalitat de la Comunitat Valenciana (Percentatge de morts sobre el total de casos confirmats) és del 1,77%. La del conjunt d'Espanya és del 2,27, La de la Comunitat és un 22,0% inferior a la del conjunt d'Espanya.

RITME REPRODUCTIU

✅ 🟢 El ritme reproductiu R0 (Si el valor del R0 és menor que 1, cada infecció existent causaria menys d'una infecció nova, per exemple, 100 persones malaltes infectaran a menys d'altres 100) de la Comunitat Valenciana és de 0,75. En el conjunt d'Espanya és de 0,93.