L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 27 de març del 2021

L'Ensemble de Flautes de la SIUM ha participat avui en els concerts "Música a la Llum" a la Casa de la Música de la Federació de Societats Musicals

 
L'Ensemble de Flautes de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes (SIUM) ha oferit avui el segon concert del cicle “Música a la Llum  Concerts a la Casa de la Música”, que organitza Bankia al costat de la FSMCV i l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i que tenen lloc a l'alqueria Júlia, la nova seu de la FSMCV. El cicle, format per un tota de 15 concerts, se celebra amb la participació de grups de petit format pertanyents a societats musicals federades.
 
 
 
El concert ha complit, com es pot apreciar en les fotografies totes la normativa Covid i les restriccions d'aforament. 
 
L'ensemble està format per flautistes, totes elles  components de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i trenca una tradició bandística que en les nostres terres ens  ha mostrat un  predomini, podríem dir  que bastant generalitzat i aplastant, d'hòmens, en les  nostres formacions. Afortunadament, des de fa un  temps, cada vegada són més  les dones que s'endinsen en el panorama bandístic, i bona prova és aquesta formació que integren les flautistes valleres.
 
 

 
Angela Palomares Almiñana
Vera Pellicer Pons
Laura Sansaloni Blasco
Claudia Escrihuela 
Anna  Estornell  
Julia  Nadal Hijarro
 
que han estat dirigides i acompanyades al piano per Carlos Sancho
 

 
El concert ha demostrat també que el món  de la música, i més  concretament el de les bandes, no pot quedar al marge de l'empoderament de les dones i menys en ple  segle XXI. És per  això que iniciatives com les de l'Ensemble són  beneficioses  al igual que totes les propostes que nascudes des de la Federació fomenten la inclusió  de la dona en les nostres bandes.
 
Aixi una part del programa ha estat pensat perquè girara al voltant de la figura de la dona, com pot ser " La xica d'Ipanema" d'Antonio Carlos Jobim, fragments de  l'òper"Carmen" de  Bizet,  o   el  preludi de  "La Revoltosa",  de l'alacantí Ruperto  Chapí. A més,  s‘ha  realitzat un arranjament d'una  cançó  de  les   nostres  compositores  més il·lustres,  Matilde Salvador.
 
Un concert molt agradós el que han oferit les nostres joves músics vallers en un mes que celebrem també el Dia Internacional de la Dona i també el naixement de Matilde Salvador.

 

 L'Ensemble, dirigit per Carlos Sancho, ha oferit el programa:
 

Xicoteta serenata nocturna ............................................. W.A. Mozart

La Revoltosa ............................................................................ R. Chapí

Fragments de l'òpera Carmen ................................................ G. Bizet

Obertura de Nabucco ............................................................. G. Verdi 

Danse  des mirlitons ...................................................... P. Tchaikovsky 

Dorm ........................................ Matilde Salvador, arranjaments: Carlos Sancho

La xica d'Ipanema ....................................................Antonio C. Jobim

 

 


 


 Vídeos cedits per Francisco Javier Escrihuela. Moltes gràcies.