L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 31 de març del 2021

Les coneixes? Us informem de les noves normes sobre ús de les mascaretes a partir d'avui

 

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar ahir dimarts una nova llei que obliga a dur màscares en qualsevol espai públic, sense importar la distància entre persones. Per tant, la distància interpersonal no serà la que determine portar o no la mascareta.

Fins ara l'ús de la mascareta era obligatori en la via pública o en els espais a l'aire lliure en distàncies menors d'un metre i mig, tot i que les autonomies podien establir altres exigències però amb la nova llei, l'exigència d'ús en els espais a l'aire lliure és aplicable a totes les comunitats.

Ús obligatori de màscares (textual del BOE, traduït).

1. Les persones de sis anys queden obligades a l'ús de mascaretes en els següents supòsits:

a) En la via pública en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic.

b) En els mitjans de transport aeri, marítim, en autobús, o per ferrocarril,  així com en els transports públics i privats complementaris de viatgers en vehicles de fins a nou places inclòs el conductor, si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen en el mateix domicili. En el cas dels passatgers de vaixells i embarcacions no cal l'ús de màscares quan es troben dins de la seua cabina.

Un grupo de personas lleva mascarilla en la calle./EFE


2. L'obligació continguda en l'apartat anterior no serà exigible per a les persones que presenten algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que puga veure's agreujada per l'ús de la mascareta o que, per la seua situació de discapacitat o dependència, no disposen de autonomia  per a llevar-se-la o bé presenten alteracions de conducta que facen inviable la seua utilització.

Tampoc és exigible en el cas d'exercici d'esport individual a l'aire lliure,ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la pròpia naturalesa de les  activitats, el seu ús resulte incompatible, conformement a  les indicacions de les autoritats sanitàries.

La norma té una vigència indefinida i durarà fins que la crisi sanitària es done per acabada. “Fins que el Govern declare de manera motivada i d'acord amb l'evidència científica la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19″ indica el text.