L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 25 de març del 2021

L'Ajuntament inicia les obres de millora del carrer Blasco Ibañez. Cal posar atenció a la nova circulació


El passat dilluns es van iniciar les obres de reurbanització del tram del carrer Blasco Ibáñez (foto superior) seguint el pla traçat d'execució del col·lector de la platja, unes obres que s'iniciaren després de les festivitats de Nadal i que fins ara havia afectat als carrers Pintor Segrelles, Pintor Ribera i Pintor Salvador Abril, ja en fase d'acabament.
 
Blasco Ibáñez en obres
 
L'inici de les obres en el carrer Blasco Ibañez ha implicat haver de tallar-lo, i disposar d'altre opcions d'entrada i d'eixida en la zona que podeu saber consultat el mapa que publiquem tot seguit, i que ens ofereix distintes opcions d'entrada i eixida cap a la platja de la Goleta.

 

Les obres de millora del carrer Blasco Ibáñez i adjacents estan contemplades dins del projecte general del col·lector d'aigües pluvials sector nord de la platja, que ha d'evitar la inundació d'aquestes zones en arreplegar les aigües pluvials. 

Principi legislatura 2015-2019. El PP va votar en contra del col·lector

Un projecte aprovat per tots els partits, excepte pel PP

El projecte final es aprovar en la passada legislatura després que el govern de Compromís plantejara un canvi substancial en la previsió inicial i el projecte seria més ampli i ambiciós, amb una millora general de la zona urbana, i  la novetat important que el col·lector general, que s'havia d'enterrar pel carrer Blasco Ibáñez, anava en el projecte soterrat per davall d'un nou vial perimetral. 

Una imatge de les obres al carrer Blasco Ibáñez prop de Pintor Segrelles

El canvi de projecte permetia construir el vial perimetral de la zona nord de la platja que, tot i que previst dins del PGOU aprovat només pel PP en el 2004, els governs d'aquest partit mai no efectuaren cap gestió per iniciar-lo. També, es va afegir al projecte la reurbanització i millora de la zona nord de la platja, en especial els carrers que hem esmentat. 

Aquest projecte final va ser presentat al ple municipal i va ser aprovat per tots els partits, excepció del PP que va votar en contra, a pesar de  l'evident millora que representa i de solucionar la construcció del vial perimetral, que el PP mai no havia plantejat iniciar.

 

Una imatge de les obres al carrer Pintor Ribera

La part de projecte que s'executa en Blasco Ibáñez i adjacents:

Primer: el conjunt de col·lector més menuts que seran subsidiaris del principal, i arreplegaran les aigües pluvials de la zona.

Segon: la millora dels carrers i voreres que s'estan eixamplant, al temps que es millora l'accessibilitat, es construeixen nous passos de vianants, es  repavimenten les zones asfaltades i es renova el mobiliari urbà i l’enllumenat, amb la instal·lació de llums més eficients.

Tercer: la millora en les instal·lacions de servei, és a dir instal·lació d'una nova conducció d’aigua potable, substituint les antigues de fibrociment – prohibides actualment per cancerígens – i s'instal·len nous tubs buits per a poder instal·lar-hi futurs serveis de telecomunicacions i electricitat amb més facilitat.
 
El projecte millora els serveis (aigua potable, electricitat, telecomunicacions...)
 
La previsió és que les obres estiguen acabades el pròxim mes de maig, abans de l’inici del període estival, amb la qual cosa els veïns i veïnes podran gaudir de les millores ja el pròxim estiu.