L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 18 de març del 2021

El taller de Forestal millora el paratge del Clot de la Font i recupera trams dels senders tradicionals



El Clot de la Font, al terme de Tavernes, és un dels llocs emblemàtics i un paratge natural singular molt visitat pels veïns i veïnes de les tres poblacions de la denominada Valldigna del pla, on ara l'alumnat del taller de Forestal "Millorem l'entorn de Tavernes III" efectua treball de millora de l'indret. 

El Clot de la Font és un punt del recorregut de sendes com la PR-V51, a la font del Cirer i a la la Fontarda, ramals cap al castell de Marinyén,  i les actuacions de l'alumnat del taller tenen com a finalitat millorar aquestes sendes també, de manera que es facilite l'arribada i gaudi dels nombrosos visitants que s'hi acosten, be siga a peu, en bici o fins i tot a cavall.

 

Entre aquestes tasques cal destacar la poda, desbrossament i treball de consolidació de marges amb l'ús de la pedra per tal de millorar l’accessibilitat i el trànsit per les sendes que passen pel Clot de la Font. 

Els treballs,  que les fotografies que publiquem permeten comprovar en tota la seua dimensió, suposen també un recuperació dels camins tradicionals i històrics de la nostra comarca a més d'un factor que ajuden també a la potenciació del turisme de senderisme, molt atractiu en la nostra Valldigna per la multitud de de paisatges en el contrast muntanya, pla i mar. 

.  

El Clot de la Font es un naixement situat a la falda de la muntanya de l’Ombria, a pocs quilòmetres del nucli urbà de Tavernes, i les seues aigües donen lloc al Badell, un afluent del riu Vaca. La proximitat al poble l’ha convertit en l’itinerari més utilitzat per gaudir d’un passeig per la natura, ja que s'arriba fàcilment per un camí asfaltat que transcorre entre camps atapeïts de tarongers abans d'entrar dins de la muntanya de l'Ombria.

Les aigua del naixement del Clot de la Font, que en altre temps proveïren d'aigua potable Tavernes, s'arreplega en una bassa que es centre de reunió al seu voltant, i on cada any, el segon dimecres de juliol, celebrem el Dia de la Sang,  amb un porrat. 

 

Tradicionalment els veïns de Tavernes, però també els de Benifairó i Simat,  s'hi acostaven per per passar el dia al voltant de la paella i el primer meló d'Alger, però actualment és més per la vesprada a berenar, amb el tradicional tast de la coca de tomaca i pebre, amb tonyina de sorra. Quan es fa de nit, des de fa uns anys s'amenitza la festa amb una actuació musical d'un grup o interpret valencià, dins de la programació del festival "Sete Sois, Sete Luas".

La celebració del porrat es perd en la nit dels temps, i tot fa suposar un origen musulmà com a mercat del poblat desaparegut de l'Ombria, un fet que pot també testimoniar el costum secular que tenen d'anar-hi els veïns dels tres pobles.