L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 30 de març del 2021

El fiscal valler Antoni Vercher nomenat president del Consell Consultiu Europeu de Fiscals (CCPE per les sigles en anglés)


 
El valler Antoni Vercher Noguera, fiscal de sala del Tribunal Suprem, ha estat elegit president del CCPE (sigles en anglés de Consultative Council of European Prosecutors, és a dir Consell Consultiu Europeu de Fiscals) un càrrec que assoleix la màxima importància en aquest temps de pandèmia. Cal recordar que el valler ja va ser vicepresident del CCPE en temps anteriors.

Les reunions del CCPE, del qual Antoni Vercher, és el president sol celebrar les reunions dels seua quatre membres dues vegades a l'any.  Ara la tasca més fonamentals del CCPE ha estat dictaminar el paper dels fiscals en situacions d’emergència, en particular quan s’enfronta a una pandèmia com l'actual, on a més de les funcions habituals, en té altres de noves o ampliades per la situació d’emergència.

El CCPE ha assenyalat als fiscals la necessitat d'assegurar que les mesures preses en cas d'emergència de salut pública s'utilitzen per protegir les persones i que s'apliquen noves mesures legals amb un estricte respecte a les obligacions en matèria de drets humans.

L’organisme europeu dels fiscal, ara  presidit pel fiscal valler,  considera que les restriccions introduïdes en la pandèmia poden afectar els drets civils i polítics protegits per la Convenció Europea de Drets Humans (TEDH) i també els drets econòmics, socials i culturals, que comporten discriminació contra certs grups vulnerables. Per això, una tasca molt important és assegurar que els fiscals garantesquen el respecte al TEDH dels Estats membres durant la pandèmia i les conseqüències.

Elecció de fill predilecte

Antonio Vercher Noguera va ser nomenat fill predilecte de Tavernes el 4 de març del 2019 atenent als seus mèrits en el carrera judicial. Fiscal de sala del Tribunal Suprem i Coordinador de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme és doctor en Dret per la Universitat de Cambridge (Anglaterra) i Màster en Dret per la Universitat de Harvard (USA), ha estat lletrat del Tribunal de Justícia de la C.E. i professor en diversos Màsters en Dret Ambiental i Comunitari. Ara és el president del Consell Consultiu de Fiscals Europeus, un càrrec que assoleix com hem dit després d’haver estat també vicepresident.

A més a més de la gran tasca judicial, Antoni Vercher  és considerat per molts juristes com a pare del dret penal ambiental a l’estat espanyol.

La nostra enhorabona i agraïment per dur el nom de Tavernes ben alt